Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkaa Jazzin vieraaksi perjantaina

Haka pelaa kauden toisen ottelunsa perjantaina, kun se kohtaa FC Jazzin. Haka lähtee Poriin voitto takataskussa avausottelusta.

Haka aloitti kauden voitolla kaadettuaan TPS:n Tehtaan kentällä 2-1 ja Jazz sen sijaan pelaa vasta nyt kauden avausottelunsa. Hakan otteissa heijastui varsinkin ottelun alussa lievää hermostuneisuutta, mutta päävalmentaja Kari Martosen mukaan ylimääräiset jännitteet on nyt saatu karistettua pois.

– Ensimmäinen peli on saatu pelattua alta ja yleensä se on vähän hermostunut, vaikka kuinka paljon olisi pelattu harjoitus- ja cupin pelejä sitä ennen. Ehkä meillä on siinä pieni etu, että Jazz pelaa vasta nyt ensimmäisen sarjaottelunsa.

Täysi pistepotti heti avausottelussa oli erinomainen lähtölaukaus kaudelle, joka antaa luottoa harjoituskentällä tehdylle työlle.

– Voitot aina ruokkivat itseluottamusta ja uskoa omaan pelitapaan. Ne tuovat yhtenäisyyttä joukkueeseen ja oli iso juttu avata kausi voitolla.

Viime vuonna Jazz oli Hakalle kova pala purtavaksi kotikentällään ja Hakan mukaan tarttui ainoastaan yksi piste kahdelta vierasmatkalta. Oman mausteensa otteluun tuo luonnonnurmi, johon Hakaa saa ensikosketuksen vasta perjantaina.

– Pori on ollut meille aina paha pelata ja sitten siellä on luonnonnurmi, joka on meille uusi elementti. Uskon, että paljon tulee taistelua ja kaksinkamppailua sekä ehkä pikkaisen enemmän suoraviivaisempaa peliä, Martonen ennakoi.

Jazzin ensimmäinen ottelu jouduttiin siirtämään, kun Porin Stadionin nurmikenttä ei ollut vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa eikä odotettavissa ole samettista vihreää veraa perjantainakaan. Martonen ei kuitenkaan hätkähdä mahdollisesti heikkokuntoista luonnonnurmea.

– Kyllä me viime vuodesta muistamme miltä nurmi tuoksuu, Martonen naurahtaa.

– Sitähän se futis on. Aina mennään erilaisiin olosuhteisiin, puhutaan sitten tekonurmista tai luonnonnurmista. Hyvä futaaja sopeutuu nopeasti, on ketä tahansa vastassa ja millaisissa olosuhteissa tahansa. Yksi taitavuuden osa-alue on sopeutua olosuhteisiin ja uskon meidän olevan siihen valmiita ja nälkäisiä, Martsi muistuttaa.

Haka ja Jazz iskivät yhteen kertaalleen talven aikana ja tuolloin Haka oli Porissa pelatussa ottelussa 2-1 vahvempi Emenike Mbachun ja Jere Intalan toimiessa Hakan maalintekijöinä.

– Jazz on kohdattu keväällä kerran ja siellä on niitä samoja elementtejä mitä viime vuonnakin. Se on tiukka taisteleva joukkue, joka lähtee suoraviivaisesti ja nopeasti hyökkäämään. Joukkue pelaa sellaista porilaista futista ja siellä on tietynlaista porilaista hulluutta. Hyvin organisoitu ja harjoiteltu joukkue vastassa. Sitä kuvastaa se, että he ottivat cupissa vierasvoiton JJK:sta ja menivät jatkoon. Jazz on meille kova haaste.

Vastustajan lisäksi haastetta löytyy myös vierasottelusta. Hakan ensimmäistä vierasvoittoa saatiin viime kaudella odottaa aina elokuulle saakka eikä kauden aikana lähdetty kotimatkalle täyden pistepotin kera kuin kahdesti. Martosen mukaan vierasotteluihin on talven aikana kiinnitetty erityistä huomiota.

– Talven aikana haimme tietoisesti aika paljon vieraspelejä. Se miten niihin valmistaudutaan, millä aikataululla niihin mennään ja ehkä se isoin asia, että millaisella ilmeellä ja taktisella ajatuksella vieraspeleihin mennään. Uskon, että olemme löytäneet siihen lääkkeet.

Haka koki kaksi ikävää loukkaantumista TPS:aa vastaan. Topi Järvi sai aivotärähdyksen ja on vielä sivussa perjantaina. Tuomas Karjanlahden kausi on näillä näkymin ohi polvivamman takia. Karjanlahden eturistiside meni poikki ja myös sivusiteessä oli vaurioita.

– Topin kohdalla päävamma on aina päävamma eikä sellaisen kanssa auta missään nimessä hölmöillä tai hätäillä. Tuomaksella kausi taisi olla siinä. Ikävä, että heti ensimmäisessä pelissä kävi niin.

Avausottelusta puuttuneet maalivahti Ville Kauppinen ja toppari Etchu Tabe ovat taas pelikunnossa.

FC Jazzin ja Hakan välinen ottelu alkaa kello 18.30. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä www.fanseat.com –sivuilla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT