Hakalle arvokas voitto Jarosta

FC Haka ei esittänyt kauden parastaan, mutta pystyi silti puristamaan perjantai-illan kunniaksi 1-0 -kotivoiton Jarosta.

Ottelun ainoa maali syntyi 17. minuutin pelin jälkeen. Jaron puolustus haparoi eikä John Fagerström jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä.

– Pallo tuli minulle kuin tyhjästä, kun topparin ja maalivahdin kommunikaatio petti, Hakan maalipörssin kärkeen kauden neljännellä osumallaan noussut Fagerström totesi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Haka kärsi takaiskun, kun keskikentän työmyyrä Pekka Lagerblom joutui tulemaan vaihtoon selkävaivojen vuoksi.

Toisella puoliajalla Jaro painoi päälle ja Haka otti vastaan. Yhden kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen Haka sai aikaiseksi, mutta muuten vaaralliset paikat olivat vähissä. Kentän toisessa päässä Haka-vahti Joonas Immonen näytti yhden huipputorjunnan alakulmasta.

– Ihan ok peli meiltä. Loimme maalipaikkoja, mutta viimeisellä kolmanneksella emme olleet tarpeeksi vaarallisia, Jaron uusi päävalmentaja Niklas Käcko harmitteli.

Haka jäi kahdessa edellisessä Ykkösen pelissään tasatulokseen JJK:n ja Klubi 04:n kanssa, joten nyt voitto maistui makealta.

– Pelasimme itse asiassa huonommin kuin noissa kahdessa pelissä. Jaro on laadukas joukkue, joka tulee takuulla ottamaan vielä paljon pisteitä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong tuumasi.

Seuraavaksi Haka pelaa kaksi vierasottelua sarjan kärkijoukkueita vastaan. Viikon päästä maanantaina Helsingissä HIFK:ta vieraana ja saman viikon sunnuntaina Tammisaaressa EIF:iä vastaan.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Ville Starck, Marco Paunovic, Henri Malundama, Anton Popovitch (var.), Pekka Lagerblom (36. Joona Tapani), Antto Hilska, Samuel Chidi (65. Gerald Ben), Erkka Helminen (78. David Abidor), John Fagerström.