Hakalla voitokas kenraali – ”Olen tyytyväinen, miten tämän viikon teemat toteutui pelissä”

Hakan kenraaliharjoitus ennen ensi viikonlopun Suomen Cupin avausottelua, sujui voittoisasti, kun valkopaidat voittivat Ykkösen IF Gnistanin 0-2 Järvenpään Monitoimihallissa pelatussa ottelussa.

Kuva: Jonna Kauppinen

Koskilaiset lähtivät otteluun vielä siitä asetelmasta, että kaikille saadaan hyvin peliminuutteja alle tulevia tosipelejä varten.

Viikolla pääasiassa joukkuepelaamiseen harjoituksissa keskittynyt liigajoukkue pelasi ottelun kolmella topparilla, missä linjassa aloittivat Niklas Friberg, Eero-Matti Auvinen ja Ndukaku Alison. Näiden takana pelasi juurikin Gnistanista hankittu ja maalinsa puhtaana pitänyt Aatu Hakala.

Haka hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa hienokseltaan, vaikkakin peli liikkui vauhdikkaasti päästä päähän. Valkopaidat pääsivät kyllä hyvin paikoille, mutta kotijoukkue puolusti kurinalaisesti ja sai estettyä yritykset viimeistään maaliviivalta.

Ottelun avausosuma nähtiin 52. minuutilla Jesse Huhtalan laukoessa pallon pilkulta sisään. Rangaistuspotkua edelsi Gnistanin topparin punaisen arvoinen rike maalin edessä, hänen töytäistyään juurikin Huhtalan nurin. Kakkosen maalitykki laittoi pallon verkkoihin ja Gnistan sai harjoitusottelulle tyypillisesti jatkaa täydellä miehityksellä.

Toisella jaksolla Teemu Tainion peliajan jakaminen myös toteutui, sillä Haka vaihtoi kaikkiaan seitsemän pelaajaa, antaen minuutteja lähes koko mukana olleelle kokoonpanolle.

Pelin luonne pysyi kuitenkin ennallaan, eikä valkopaidoilla loppuottelussa isompaa hätää vaihtoruletista huolimatta ollut. Loppulukemat 0-2 viimeisteli Maximus Tainio 90. minuutilla.

– Oiva (Laaksonen) sai laidalta tulleeseen keskitykseen hyvä tatsin ja tiputti hienosti pallon mulle. Meni vähän kimmokkeen kautta, mutta oli hienosti pelattu jätkiltä, Tainio kehui joukkuetovereitaan.

Maalintekijän isä, päävalmentaja Teemu Tainio oli tyytyväinen kenraaliin.

– Peli oli täysin meidän kontrollissa ja olen tyytyväinen miten tämän viikon teemat toteutui pelissä.

– Yläkerrassa me oltiin vähän köykäsiä, eikä oltu tarpeeksi vaarallisia. Paikkoja oli kyllä useampaankin maaliin, hän päättää.

Tosipelien alkaessa Hakan paketti alkaa olemaan lähes kasassa, mutta Tainion mukaan 2-3 pelaajaa haetaan vielä. Nyt mukana olleen Alisonin lisäksi, on ensi viikolla luvassa pari uutta, ulkomaalaista hyökkäyspään testipelaajaa.

IF Gnistan – FC Haka 0-2(0-0)
0-1 52′ Jesse Huhtala rp.
0-2 90′ Maximus Tainio