Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Eero-Matti Auvinen päässyt nopeasti sisään tuttuun seuraan

Eero-Matti Auvinen teki paluun valkopaitaan neljän kauden jälkeen, kun hän teki loppuvuodesta FC Hakan kanssa sopimuksen. Auvinen on innolla palannut tuttuun ympäristöön.

Auvinen debytoi Hakan edustusjoukkueessa kaudella 2015 ja kauden 2016 jälkeen siirtyi AC Ouluun, josta matka jatkui kahdeksi kaudeksi VPS:aan ja viime kaudella hän pelasi HIFK:ssa. Paluu Koskiin on sujunut hyvin.

– On tuntunut oikein hyvältä ja on hyvät fiilikset. Olemme tehneet kovaa hommia harjoituksissa, joukkue otti vastaan hyvin ja pääsin heti mukaan osaksi joukkuetta. Valmennus ja taustat tuntuvat hyviltä ja vielä kun on uusi halli, niin ei ole mitään valittamista, Auvinen toteaa.

Auvisen mukaan muutama kausi Veikkausliigassa on koulinut hänestä kovemman pelaajan kuin mitä hän oli lähtiessään Hakasta.

– Olen nyt paljon kokeneempi. En tiedä onko jotain tiettyä osa-aluetta, jolla olisin mennyt eteenpäin, mutta kokonaisvaltaisesti olen kehittynyt pelaajana. Yksi juttu on varmasti se, että fyysisyyttä ja tilannekovuutta on tullut aika paljon lisää. Nuorempana sellainen tilannekovuus puuttui, arvioi Auvinen.

Jos on Auvinen ottanut pelaajana askeleita, niin hän on huomannut myös Hakan menneen seurana eteenpäin.

– Tuntuu, että taustoilla on tehty paljon hommia ja toiminta on mennyt ammattimaisemmaksi ja koko ajan menossa parempaan suuntaan. Esimerkiksi sykesensori saattaa olla pieni juttu, mutta sellainenkin tuntuu pelaajasta isolta, Auvinen kertoo.

Auvinen on yksi monista uusista pelaajista tämän kauden joukkueessa. Harjoitusten sekä harjoitusotteluiden perusteella Auvinen uskoo joukkueen potentiaaliin

– Joukkue vaikuttaa ihan hyvältä. Harjoituspelien perusteella meillä tuntuisi olevan iskukykyinen joukkue. Pystyimme pistämään HJK:lle kampoihin ja SJK:ta vastaan olimme mielestäni monella osa-alueella parempi joukkue. Uskon, että hyvä tästä tulee.

Auvinen pelaa pääsääntöisesti topparina, mutta voi pelata myös laitapuolustajana. Harjoituspelien aikana hän on tullut jo hyvin sinuiksi topparikollegojen Niklas Fribergin ja Luiyi de Lucasin kanssa.

– Olen vasemmanpuoleisena topparina ja siinä on ollut turvallinen olo, kun pystyy luottamaan linjaamme. Vaatii vähän totuttelua vielä, mutta luottavaisin fiiliksin. Hyvin on mennyt ainakin tähän asti.

Hakan alkutalven harjoitusottelut ovat nyt takanapäin ja edessä siintää Suomen Cupin lohkovaihe. Hakan kanssa samassa lohkossa pelaavat FC Inter, FC Honka ja IFK Mariehamn.

– Kova lohko ja hyviä joukkueita vastassa. Kun cup pelataan harjoituskaudella, niin monet joukkueet varmasti kokeilevat eri asioita eikä peli ole vielä valmista. Toisaalta cupissa taistellaan pisteistä ja peli on sitä myöten kovempaa eikä esimerkiksi vaihtoja voi tehdä ihan miten haluaa.

Haka aloittaa Suomen Cupin lauantaina 6.2. kohtaamalla Eerikkilän urheiluopistolla IFK Mariehamnin.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT