Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla ei syitä nöyristelyyn KuPSia vastaan

Avausvoiton napannut FC Haka matkustaa lauantaina Kuopioon kohtaamaan Kuopion Palloseuran.

Hakan viime sunnuntainen 3-0 voitto IFK Mariehamnista on vapauttanut paineita ja joukkueen olo on ollut helpottunut. Kulunut viikko on mennyt Maarianhaminan reissusta palautumiseen ja samalla katseet ovat nopeasti käännetty kohti uutta koitosta. Päävalmentaja Teemu Tainio kertoo joukkueen lähtevän KuPS-otteluun tuorein ajatuksin.

– Mitä kauemmin avausvoiton saaminen vie, sitä suuremmat paineet nousevat ja sen on pystynyt aistimaan. Voitto teki hyvää. Mutta jokainen peli on erilainen ja KuPS on täysin erilainen joukkue kuin Mariehamn.

KuPSia on povattu kuuluvan liigan vahvoihin ennakkosuosikkeihin, mutta joukkueen alkukausi on ollut kaksijakoinen. Tämän vuoden Suomen Cupin mestarin ensimmäinen häviö liigassa tuli kauden aloituskierroksella Interiä vastaan. Joukkueen pelikunto muuttui noususuhteiseksi HJK-tasapelin ja kahden peräkkäisen voiton myötä. Pirteät voitot tulivat FC Lahdesta ja IFK Mariehamnista, mutta kuitenkin viimeisin ottelu Ilvestä vastaan päätyi 3-2 häviöön.

– KuPSilla on tappio alla, joten itse ajattelen, että tämä on heille pakkovoitto ja kaikki paineet ovat siellä, Tainio toteaa.

Tainio nostaa esiin Hakan edelliset kohtaamiset KuPSia vastaan, joissa molemmissa nähtiin positiiviset esitykset. Helmikuussa Haka esiintyi pirteästi harjoitusottelussa, joka päättyi 0-0 tasapeliin. Viime kaudella Haka, juurikin vieraissa, onnistui viemään täyden pistepotin kotiin voittamalla 3-2. Tainio peräänkuuluttaa samaa asennetta, mitä näissä otteluissa joukkueelta nähtiin.

– En näe mitään syytä sille, miksi pitäisi lähteä nöyristelemään nytkään.  

Mielenkiintoisen vivahteen otteluun tuo vastustajan riveistä löytyvä, Hakan kannattajille tuttu Anton Popovitch, joka siirtyi monen vuoden Haka-edustuksen jälkeen tälle kaudelle KuPSiin. Popovitch on ottanut odotetusti isoa roolia jo kuopiolaisten riveissä ja tuttua nimeä voidaan odottaa aloituskentällisellä nähtävän.

Hakan kokoonpano on kokenut positiivisia uutisia tällä viikolla, kun Alexandar Vucenovic on palannut loukkaantumisen jäljiltä joukkueen mukaan treenaamaan. Mahdollinen Veikkausliigadebyytti on lähellä, sillä Tainio kertoo Vucenovicin olevan mukana huomisessa kokoonpanossa. Ainoastaan Ndukaku Alison, Jesse Huhtala ja Ishmael Yartey kärsivät loukkaantumisista ja ovat KuPS-ottelusta pois.

Vucenovicin mukana olo tehostaa asetelmia kuopiolaisia vastaan asettuessa. Onnistuminen vaatii jälleen yhtenäisen suorituksen joukkueelta.

– Tiedossa on, että hyvä vastustaja tulee eteen ja tarvitsemme ihan jokaiselta pelaajalta onnistumisen, Tainio summaa.

KUPSin ennakko TÄÄLTÄ.

Ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit ostaa ne Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT