Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakafood vahvassa kasvussa

Hakafood toimi menneellä kaudella Hakan kapteeni Juho Saarisen kummiyrityksenä. Leipomo- ja elintarvikealan yritys on yksi viime vuosien koskilaisia menestystarinoita.

Hakafood tekee Lumikorvessa konditoria-alan tuotteita alihankintana valtakunnallisille yrityksille.
– Teemme vuosittain noin 200 000 täytekakkua ja pelkästään äitienpäiväksi 45 000 täytekakkua. Perusideana on, että palvelemme isompia toimijoita, Hakafood Oyn toimitusjohtaja Marko Lehojärvi valottaa.

Hakafood perustettiin vuonna 2002 ja on ollut viimeisten vuosien aikana vahvassa kasvusuhdanteessa. Tällä hetkellä se työllistää 24 ihmistä. Viimeksi yritykseen palkattiin uutta henkilökuntaa syksyllä.
– Joka vuosi tavoitteena on 7-10 prosentin minimikasvu. Joinakin vuosina olemme jääneet sen alle ja joinakin olemme menneet sen yli. Tällä hetkellä liikevaihto on noin 3,2 miljoonaa.

Hakafoodilla on kapasiteettia kasvaa vieläkin isommaksi, sillä vuonna 2014 valmistunut laajennus mahdollistaa yrityksen huomattavan kasvun. Seuraavan viiden vuoden tavoitteena onkin kasvattaa yritys 2,5-kertaiseksi. Monen jalkapallopelaajan tavoin, Hakafoodin tähtäin on myös ulkomailla.
– Ensiksi aiomme yrittää Ruotsiin. Se on haastava markkina ulkomaalaisille ja yritämme lyödä päätämme seinään siellä. Monet ovat siellä yrittäneet onnistumatta, mutta me näemme tuotteemme soveltuvana myös Ruotsin markkinoille.

Hakafood tuo luonnollisesti tietynlaisen yhtymän myös Valkeakosken tunnetuimpaan seuraan. Lehojärven mukaan nimi tuli sattumalta.
– Nimi piti keksiä pikavauhtia yritysrekisteriin ja mietimme erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta heitin vain, että Hakafood on ihan ok nimi. Moni ihmetteli nimeä aluksi, sillä se ei ole normaali leipomoalan nimi. Olemme kuitenkin tehneet ja teemme edelleenkin myös suolaisia leivonnaisia.

Hakafoodin työntekijät ovat myös tuttu näky FC Hakan kotipeleissä.
– Kyllä me käymme paljon peleissä ja henkilökunnalla on kausikortit ja ne ovat hyvin suosittuja. Yhteistyössä Hakan kanssa ei ole moitittavaa. Olemme kuitenkin alihankintayhtiö emmekä toimi kuluttajien kanssa, joten emme varmaankaan saa yhtään uutta asiakasta yhteistyömme kautta, Lehojärvi kertoo.

Tutustu Hakafoodiin lisää yhtiön kotisivuilta. http://www.hakafood.fi/index.php?pinc=1

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT