Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jäi harjoitustauolle

Haka veti perjantaina vuoden viimeiset harjoituksensa ennen pientä joululomaa. Keskikenttäpelaaja Tuomas Lähdesmäen mukaan harjoituksissa riitti sähinää ja intoa.

Haka palaa harjoituksiin tammikuun alussa, jolloin uusi päävalmentaja Keith Armstrong ottaa ohjat todenteolla käsiinsä. ”Keke” on tosin ollut jo tuttu näky Hakan harjoituksissa jo nyt.
– Hän on ollut osissa mukana ja tarkkailemassa testipelaajia, muttei hän ole vetänyt meille harjoituksia vielä, Lähdesmäki kertoo.

Kauden jälkeen pelaajat vetivät hieman henkeä ennen kuin valmistautuminen kohti tulevaa kautta alkoi jälleen.
– Oli mukava palata harjoituksiin kuukauden tauon jälkeen. Joukkueessa on uusi valmentaja, niin se piristää kummasti ja harjoituksissa on ollut uusia kasvoja.

Uuden päävalmentajan tultua pelaajat lähtevät puhtaalta pöydältä harjoituskauteen. Vanhat näytöt eivät enää päde ja näytöt on annettava harjoituskentällä.
– Totta kai uutta valmentajaa yrittää vakuuttaa ja se on näytön paikka, mutta se oli sama myös ennen. Sitä yrittää aina antaa parastaan.

Hakalla on edessään mielenkiintoinen talvi, sillä kausi alkaa uudistetun Suomen Cupin muodossa jo tammikuun lopulla. Cup uudistui siten, että talven aikana pelataan lohkovaihe josta parhaat etenevät cup-muotoiseen vaiheeseen. Haka on kovassa lohkossa, sillä valkopaidat sijoitettiin FC Lahden, Ilveksen, JJK:n, KuPS:n ja MP:n kanssa samaan lohkoon. Kovasti kritiikkiäkin saanut uudistus on kuitenkin Lähdesmäen mieleen.
– Mielestäni se on ihan hyvä systeemi. Pääsemme pelaamaan paljon liigajoukkueita vastaan ja vastaan tulee kovia joukkueita. Ne ovat niitä pelejä jotka kehittävät ja pääsemme mittaamaan tasomme, Lähdesmäki muistuttaa.

Haka on parina edellisvuonna esiintynyt väkevästi talven peleissä ja viime vuonna sarjakauteen lähdettiin ilman tappioita ja cupissa olivat kaatuneet RoPS ja Ilves. Menestystä lähdetään hakemaan myös tänä vuonna.
– Cupissa pyrimme luonnollisesti niin pitkälle kuin mahdollista. Saa nähdä millainen joukkue meillä on kasassa, kun cup alkaa. Epäilen, ettei joukkue ole vielä ihan valmis silloin. Hyviä pelejä on kuitenkin luvassa.

Seinäjoelta kotoisin oleva Lähdesmäki aikoo viettää rauhallisen joulun kotiseuduillaan.
– Lähden vanhempien luokse Seinäjoelle ja vietämme joulua perinteisesti mumman luona. Syödään hyvin ja pukkikin tulee käymään.

Lähdesmäeltä löytyy talven kuumin joululahjavinkki.
– Hakan kausikortti, niin saadaan entistä enemmän yleisöä Tehtikselle, Lähdesmäki heittää haasteen faneille.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT