Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka yleisön tuella HJK:a vastaan

FC Haka lähtee Suomen suurinta seurajoukkuetta vastaan hyvistä asetelmista. Teemu Tainion suojatit ovat kahden ottelun voittoputkessa ja joukkueen sisällä vallitsee tällä hetkellä kova luottamus omaan tekemiseen.

Vaikka vastassa tuleekin olemaan ylivoimaisella materiaalilla liikkeellä oleva HJK, niin jo alkukausi on osoittanut, että kaikki on mahdollista: HJK nyhjäsi 0-0 -tasapelin Kuopiossa, mistä puolestaan Haka haki makeat pisteet lukemin 1-2.

Koskilaisten alkukausi lähti takellellen käyntiin, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat kääntäneet kelkan totaalisesti ja tällä on väistämättä ollut vaikutus myös pelaajien henkiseen puoleen.

Tärkeintä peli-ilmeen muuttumisessa on kuitenkin koko joukkueen pelaaminen. Tainio peräänkuulutti KTP -tappion jälkeen, että jokaisen pitää antaa ja pelata enemmän joukkueelle. Muutos näkyi jo IFK Mariehamn pelissä, mutta ennen kaikkea KuPS:a vastaan kentällä nähtiin yhtenäinen ja taisteleva Haka.

– HJK vastassa, niin tiedetään heidän pelottava hyökkäysarsenaali ja muutenkin loistava joukkue, niin kyllä se on kaiken A ja O se meidän puolustuspeli.

– Varmasti HJK pakottaa meidät puolustaan syvältä, mutta ei me pelkästään oteta vastaan, kyllä me halutaan olla aktiivisia, Tainio ennakoi.

Vierasjoukkue HJK:n viime kausi päättyi niin Suomen Cupin, kuin Veikkausliigan mestaruuteen. Siitä huolimatta joukkue lähti tähän kauteen entistä kovemmin panoksin ja kasassa onkin selkeästi viime kautta laadukkaampi ja leveämpi materiaali.

Panostuksista huolimatta alkukausi lähti liikkeelle yskähdellen. Pahaksi peikoksi vaikuttaisi nousseen ainakin Kuopion Palloseura, jota vastaan helsinkiläiset avasivat kautensa 0-0 -tasapelillä, sekä joutuivat nöyrtymään Suomen Cupin finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Muutoin toki joukkueen peli on kulkenut ja helsinkiläiset ovatkin Veikkausliigan kärjessä tappioitta viiden voiton ja yhden tasapelin turvin. Tainio myöntää edessä olevan haasteen suuruuden, mutta lähtee silti luottavaisesti peliin.

– Sen verran realistinen pitää olla, että jos me kymmenen kertaa pelattaisiin, niin kyllähän HJK niistä varmaan yhdeksän voittaisi. Fakta on se, että heille pitää osua heikompi päivä ja meidän pitää onnistua täydellisesti. Kyllä me sitä lähdetään hakemaan tottakai!

Hakan kokoonpanosta ovat poissa Luiyi de Lucas, Jesse Huhtala ja pitkäaikaistoipilas Ndukaku Alison, sekä TPV:n mukana olevat Oiva Laaksonen, Leevi Antinaho ja Topias Listo.

Keskiviikkona valmistavissa treeneissä oli päävalmentajan mukaan hyvää tekemistä ja joukkue on täynnä intoa, sekä taistelutahtoa torstai-illan mittelöä varten.

– Kova haaste on edessä, mutta hyvä tekeminen oli tänään treeneissä. Hienoa, että yleisö jälleen pääsee, niin halutaan antaa hyvä kuva meistä.

HJK:n ennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit ostaa ne Hakan verkkokaupasta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT