Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka voittoon positiivisella esityksellä vuoden avausottelussa

FC Haka ja SJK ottivat tänään yhteen Seinäjoen Wallsport -areenalla, missä vuoden 2021 ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin ilman yleisöä. Valkopaidat olivat 3 x 30 minuuttisessa ottelussa parempia voittaen niukasti 1-2.

Molemmilla joukkueilla oli vielä joitain poissaoloja kokoonpanoissa ja muutoinkin ottelussa nähtiin paljon erilaisia kokeiluja harjoitusottelulle tyypilliseen tapaan. Kolmeen osaan jaettu peliaika antoikin tähän hyvät mahdollisuudet.

– Tosi positiivinen kuva jäi pelistä. Siinä oli paljon juttuja, joita oltiin viikolla harjoiteltu, totesi päävalmentaja Teemu Tainio tyytyväisenä omiensa esitykseen.

Hakan ensimmäisestä maalista vastasi ensimmäisellä jaksolla testipelaaja Mohamed Hussein ja syötön maaliin tarjosi Maximus Tainio. SJK nousi vielä toisella jaksolla tasoihin Joonas Lepistön toimesta, mutta koskilaisten voittomaalin iski Hakajuniorien kasvatti, tälle kaudelle sopimuksen tehnyt nuori Oiva Laaksonen ottelun viimeisellä kolmikymppisellä.

Husseinin lisäksi testipelaajista mukana oli myös hollantilainen Youri Loen. Valmentaja Tainio oli tyytyväinen molempien pelimiesten esitykseen.

– Molemmat esiintyivät hyvin edukseen. Halua olisi pitää molemmat pelaajat.

Muutoinkin valmentaja jakoi pelistä positiivista palautetta joukkueelle.

– Viime aikoina olen peräänkuuluttanut dynaamisuutta hyökkäyksissä ja nyt sitä näkyi. Linjojen taakse oli menijöitä ja pystyimme luomaan useampia hyvin maalipaikkoja.

– Kyllä siinä joku sai jo 90 minuuttia pelata. Hyvä, juttu oli myös se, että selvisimme pelistä ilman isompia kolhuja, Tainio iloitsee.

Onnistuneen harjoitusottelun jälkeen on paluu arkeen ja edessä on normaali treeniviikko, minkä päätteeksi Haka kohtaa  Helsingin Jalkapalloklubin lauantaina.

Tainio myös paljastaa, että tulevalle viikolle on tiedossa lisää testipelaajia niin Suomesta, kuin ulkomailtakin. Se, nähdäänkö näitä tulevassa harjoitusottelussa, jää vielä lauantaihin asti odottamaan.

SJK – FC Haka 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
0-1 Mohamed Hussein
1-1 Joonas Lepistö
1-2 Oiva Laaksonen

Hakan kokoonpano: Mika Hilander, Aatu Hakala, Jacob Bushue, Jami Kyöstilä, Seth Saarinen, Niklas Friberg, Topias Listo, Tino Purme, Antto Hilska, Leevi Antinaho, Eero-Matti Auvinen, Maximus Tainio, Oiva Laaksonen, Youri Loen, Mohammed Hussein, Miro Salminen, Janne-Pekka Laine, Luiyi de Lucas ja Jesse Huhtala.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT