Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan harjoituksissa menty kovaa – ”Haluamme olla hyvässä kunnossa heti alusta saakka”

FC Haka palasi viime viikolla harjoituksiin ja parin viikon harjoitusjaksolla on menty kapteeni Jacob Bushuen mukaan vauhdilla.

Bushue lähti viime kauden päätyttyä kotimaahansa Yhdysvaltoihin ja palasi vuoden alussa Suomeen.

– Siellä oli aika erilainen tilanne kuin täällä koronan suhteen. Siellä määräykset vaihtelevat osavaltioittain ja Illinoisissa, mistä minä tulen, oli aika tiukat rajoitukset. Käytännössä sait tavata ainoastaan perheenjäseniä. Kahvilat ja ravintolat olivat kiinni ja kuntosaleillakin oli tiukat rajoitukset esimerkiksi siitä, kuinka monta saa olla yhtä aikaa sisällä. Siitä oli 11 kuukautta, kun olin nähnyt perhettäni viimeksi, joten oli kiva nähdä heitä.

Haka palasi takaisin harjoitusten pariin viime viikolla ja Bushuen mukaan meno on ollut vauhdikasta.

– Harjoitukset ovat alkaneet hyvin. Olemme menneet kovaa, sillä haluamme olla hyvässä kunnossa heti alusta saakka. Kahdesti viikossa meillä on kaksi harjoitusta päivässä ja meno on ollut intensiivistä. Pelaajat ovat kuitenkin vastanneet intensiivisyyteen hyvin ja asenne on kaikilla hyvä, Bushue valottaa.

Haka on talven aikana vahvistanut joukkuettaan, kun Mika Hilander teki sopimuksen heti viime kauden jälkeen ja talven aikana nimensä sopimuspapereihin ovat allekirjoittaneet Eero-Matti Auvinen, Jesse Huhtala, Janne-Pekka Laine ja viimeisimpänä Aatu Hakala.

– Uudet pelaajat näyttävät hyviltä. Mielestäni he ovat päässeet hyvin sisään joukkueeseen ja meillä onkin sellainen ryhmä, johon pääsee mukaan helposti. He ovat tuoneet mukaan uusia asioita ja uusia ominaisuuksia niille osa-alueille joihin tarvitsimme. Kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä.

Parin viikon harjoitusrupeama huipentuu lauantaina pelattavaan harjoitusotteluun, kun Haka kohtaa vieraskentällä SJK:n.

– Oli peli mikä tahansa, niin haluamme voittaa. Se on ykkösjuttu. Varmasti tulemme pelin aikana kokeilemaan eri juttuja ja eri ryhmityksiä.

Bushuen mukaan harjoituksissa on hiottu erityisesti puolustuspelaamista kuntoon.

– Ei meillä ainakaan vielä ole taktisesti mitään suurempia uudistuksia, mutta olemme keskittyneet paljon puolustuspelaamiseen. Päästimme viime kaudella liian monta maalia ja siihen olemme kiinnittäneet huomiota.

SJK:n ja Hakan välinen ottelu alkaa Seinäjoella kello 14.30. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta SJK näyttää ottelun suorana lähetyksenä YouTube-kanavallaan. Teemu Tainion ajatukset ottelusta on luettavissa täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT