Haka teki sen taas!

FC Haka ja HIFK ottivat vihdoin yhteen Tehtaankentällä, kun kahdesti korona -varotoimenpiteenä peruttu ottelu starttasi kello 18.30 torstai -illassa.

Kahdesta edellisottelusta täydet kuusi pistettä napannu Haka ei lähtenyt isommin muuttamaan toimivaa kokoonpanoa. Maximus Tainio palasi pelikiellon jälkeen keskikentälle ja pelikiellossa puolestaan olevan Niklas Fribergin poissaolo muutti valkopaitojen ryhmityksen neljän alakertaan.

Avauspaikan hyökkäyskolmikossa saanut Logan Rogerson kiitti vastuusta parhaalla mahdollisella tavalla, iskemällä ottelun avausmaalin 24. minuutilla.

Hakalla oli hyvä pallollinen vaihe hyökkäyskolmanneksella, mikä päättyi Janne-Pekka Laineen keskitykseen kohti takatolppaa. Rogerson tuli tilanteeseen oikea-aikaisesti ja puski pallon voimalla maaliin Macario Hing-Gloverin jäädessä tilanteessa toiseksi.

Ottelun avauspuolikkaalla pallonhallinta oli vierasjoukkueella, mutta maalipaikat vei kotijoukkue selvästi nimiinsä 8-2.

Toisella jaksolla pelin juoni oli ensimmäisen kaltainen ja pallonhallinta vieläkin enemmän vieraiden hallussa. Haka puolusti kuitenkin erinomaisen tiiviisti, eikä punapaidat päässeet koko ottelussa testaamaan Aatu Hakalan torjuntataitoja kertaakaan. HJK:n verkkoon kaksi maalia upottanut Kei Kamara pysyi muiden tähtirintojen tavoin pimennossa.

– Minusta me oltiin aika suvereeneja, en muista yhtään torjuntaa Aatu Hakalalta, todella hyvä balanssi pelissä koko ajan.

– Taas meillä oli ekalla puoliajalla paikkoja naulata peli isomminkin, Teemu Tainio kehaisi pelin jälkeen.

Lopullinen niitti ottelulle nähtiin 80. minuutilla, kun Haka iski loppulukemiksi 2-0. Maali syntyi kulmasta, mikä oli seurausta Rogersonin keskityksestä, minkä de Lucas puski HIFK -maalivahti Markus Uusitalon sormien kautta kulmaksi. Pallon taakse asteli Maximus Tainio, jonka maalin edustalle suuntautuneen keskityksen puski sisään Donaldo Acka.

Donaldo Acka puski Hakan toisen maalin (Kuva: Jussi Rämä)

Näin siis molemmat kesän siirtoikkunan hankinnat pääsivät iskemään avausosumansa Hakan paidassa, sekä Veikkausliigassa.

Rogersonin ja Ackan lisäksi Hakan joukkue oli jälleen täynnä onnistujia. Joukkue viilettää kolmen ottelun voittoputkessa kohti Veikkausliiga -paikan säilyttämistä. Mistä tämä vire on sitten löytynyt jälleen ja juuri oikeaan aikaan?

– Eikö ne nyt vasta ne tosipelit ala, Tainio virnistää, mutta vakavoituu sitten.

– Oman maalin puhtaana pitäminen antaa avaimet voittamiseen. Ollaan jaksettu uskoa siihen omaan tekemiseen, niin alkaa palaset loksahteleen kohilleen. Tosin jouduttiin tänään tekeen vähän muutoksia, kun ei ollut kolmea topparia.

– Mutta se toimi hyvin, olin tosi tyytyväinen.

Tosiaan Haka pelasi ottelun kahdella topparilla ja neljän linjalla, sillä Niklas Friberg oli pelikiellossa. Sunnuntaina tilanne ei toisaalta helpota yhtään, sillä torstain kamppailussa de Lcas sai vuorostaan korttitilinsä täyteen ja huilaa siis seuraavan ottelun. Lisäksi korttitili täyttyi Jacob Bushuella ja Aleksandar Vucenovicilla.

– Minusta tuo oli todella siisti peli, joten en ymmärrä mikä korttiviuhka siellä vilkku koko ajan, ”Teme” harmitteli.

Hakan varsinaisen kapteeniston ollessa vaihtopenkillä ja pelikiellossa, kapteeninnauhaa ottelussa kantoi Henri Malundama (Kuva: Iiro Pekonen)

Haka sai ottelussa kaikkiaan neljä keltaista korttia vierasjoukkueen selvitessä ”vain” kolmella. Joka tapauksessa tilanne aiheuttaa pientä päänvaivaa tulevaa AC Oulu kotiottelua silmällä pitäen, vaikkakin Tainio muistutti, että pelaajia myös palaa kokoonpanoon.

Voitolla Haka nousi runkosarjan päätteeksi sijalle yhdeksän, mikä tarkoittaa tulevassa haastajasarjassa ennen kaikkea sitä, että vieraspelireissut Ouluun ja Maarianhaminaan vaihtuivat kotiotteluiksi.

Joukkue kävi ottelun jälkeen kiittämässä Tehtaankentän yleisöä kannustuksesta (Kuva: Iiro Pekonen)