Haka tasapeliin JJK:n vieraana

Putoamista vastaan taisteleva JJK tuntuu olevan Hakalle hankala vastus. Koskilaiset eivät saaneet revanssia kesäkuun alun kotitappiolle, mutta Jyväskylän reissu toi sentään yhden pisteen 2-2 -tasapelin muodossa.

Hakan kokoonpanosta puuttui David Abidor, joka kolhi itseään perjantain harjoituksissa. Anton Popovitch sen sijaan teki paluun Hakan miehistöön yhden ottelun huilin jälkeen.

JJK otti ohjat käsiinsä pelin 27. minuutilla. Jasin Abahassine syötti ja Saku Leppänen iski pallon ohi Aati Marttisen.

Hakalla oli avauspuolikkaalla useampikin maukas maalipaikka, mutta onnistumista saatiin odottaa aivan ensimmäisen puoliajan loppuun. Haka tuli tasoihin juuri ennen taukovihellystä, jolloin Erkka Helminen teki kauden kolmannen maalinsa JJK-puolustuksen haparoinnin jälkeen.

– Meillä oli kolme, neljä hyvää maalipaikkaa, mutta JJK:n maalivahti pelasi hyvin, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong huomautti.

Haka meni ottelussa johtoon 64. minuutilla, kun hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle juossut John Fagerström onnistui ensimmäisellä kosketuksellaan.

Koskilaisten riemua kesti vain pari minuuttia, sillä JJK:n Ilves-laina Martti Haukioja puski Leppäsen kulmapotkun verkkoon 66. minuutilla.

– Siinä oli meiltä huonoa erikoistilannepelaamista. Harmi, sillä se osa-alue on meillä toiminut aika hyvin viime aikoina, Armstrong mietti.

Pelin loppua kohden JJK oli hallitsevampi osapuoli.

– Kokonaisuudessaan kelpo esitys. Toki johtoaseman menettäminen jäi harmittamaan, Armstrong pohti.

Seuraavalla kierroksella Haka kohtaa vieraskentällä Klubi 04:n. Helsinkiläisjoukkue on JJK:n tavoin edelleen putoamisviivan alapuolella.

Hakan kokoonpano: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä (var.), Ville Starck, Marco Paunovic (var.), Henri Malundama, Joona Tapani (81. Pekka Lagerblom), Anton Popovitch, Antto Hilska (71. Tuomas Lähdesmäki), Erkka Helminen, Samuel Chidi, Gerald Ben (63. John Fagerström).