Haka taisteli jälleen loppuun asti – Espoosta tuliaisina yksi piste

FC Haka ja FC Honka eivät saaneet tällä kaudella selvyyttä toistensa paremmuudesta, kun sunnuntai -illan ottelu Espoon Tapiolassa päättyi 1-1 -tasapeliin. Aiemmin Veikkausliigassa molemmat voittivat omat kotiottelunsa ja kevään Liigacupissa niin ikään pisteet tasattiin 1-1 -lukemin.

Sarjassa Honka oli neljän pisteen verran parempi, mikä riitti kolmanteen sijaan ja siitä osoituksena joukkue pääsi vastaanottamaan pronssiset mitalit sunnuntaisen taiston päätyttyä. Siihen päättyi myös kotijoukkueen kausi tämän vuoden osalta, mutta Haka puolestaan jatkaa vielä puolentoista viikon päästä pelattavissa Eurokarsinnan finaaliotteluissa.

Sunnuntain kohtaamisessa espoolaiset ottivat ottelussa johtoaseman ensimmäisellä jaksolla. Avausmaali syntyi jo 15. minuutilla, kun Haka menetti pallon keskialueella. Jerry Voutilaisen upea pystysyöttö vapautti Rui Modeston vasemmalta laidalta, eikä mies erehtynyt, kun pääsi nokikkain Haka -maalissa pelanneen Mika Hilanderin kanssa. Oikean jalan tarkka sijoitus takanurkkaan oli ensimmäisen jakso ainoa osuma.

Vaikka Haka lähti otteluun vahvalla rotaatiolla, niin se ei peliesityksessä näkynyt. Päävalmentaja Teemu Tainio vaikuttikin erityisen tyytyväiseltä normaalista poikkeavan kokoonpanon suoritukseen.

– Ihan älyttömän tyytyväinen olen pelaajien suoritukseen, jokainen hoiti tonttinsa mallikaasti. Hyvä tietää loppukuun tärkeitä kamppailuja silmällä pitäen, että meillä löytyy vaihtopenkillä laadukkaita vaihtoehtoja joka tontille.

Toisella jaksolla Haka otti ottelua yhä enemmän ja enemmän hallintaansa. Varsinkin 70. minuutilla Florian Baakin toista keltaista seuranneen ulosajon jälkeen pallo oli pääasiassa espoolaisten puolella kenttää. Kaiken kaikkiaan Haka hallitsi toista puoliaikaa ja sai luotua kymmenen maalintekotilannetta kotijoukkueen yhtä vastaan.

Palkinto tuli lopulta 86. minuutilla, kun Jude Arthur toi valkopaidat tasoihin. Janne-Pekka Laine lähetti keskityksin boksin sisään, Honka puolustus epäonnistui purussa ja Arthur pääsi puskemaan pallon Honka -maalissa pelanneen Roope Paunion nenän edestä sisään.

Ottelun lopussa koskilaisilla oli muutama paikka kääntää ottelu vielä voitoksi, mutta sen paremmin Henri Malundama, Salomo Ojala kuin Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Konsta Merveläkään eivät onnistuneet omista paikoistaan. Mervelän lisäksi myös toinen nuori, Thomas Saarinen, sai ensimmäiset liigaminuuttinsa ottelun loppuhetkillä.

– Se oli nuorille kova paikka, mutta hienosti hekin hoiti oman tonttinsa. Seuran kannalta on tärkeää, että saamme myös omista junioreista pelaajia edustusjoukkueeseen, Tainio painotti.

Vaikka myöhäinen tasoitusosuma maistuikin hyvältä, niin päävalmentaja näki, että enemmän olisi ansaittu.

– Kyllä me tänään oltaisiin voitto ansaittu, mutta ei saatu vaan maalia tehtyä. Toinen puoliaika painettiin hulluna, mutta ei vain uponnut.

– Mutta otetaan nämä huonot pomput tähän peliin ja säästetään onnistumiset kuun loppuun, Tainio summasi.

Hakalla on vielä edessään taistelu viimeisestä Europaikasta, missä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Sijoille 5.-8. sijoittuneet joukkueet ratkaisevat keskenään Hakalle vastustajan kaksiosaiseen finaalin, mitkä pelataan keskiviikkona 26.10. ja sunnuntaina 30.10. Näistä jälkimmäisen ottelun valkopaidat pääsevät pelaamaan kotikentällään.

Vaikka pelit jatkuvat, niin Veikkausliigan maalikuninkuus ratkesi tänään ja sen vei Hakan skottihyökkääjä Lee Erwin 17 osumallaan. Kakkossijan jakoivat niin ikään Haka -taustainen Vaasan Palloseuraa edustava Kalle Multanen, sekä FC Hongan Agon Sadiku 14 maalillaan.

Muistathan myös, että ensi kauden ”Kausikorttihaaste” on nyt käynnissä. Mikäli lokakuun loppuun mennessä varataan vähintään 2500 kausikorttia, niin yhden kortin hinnaksi tulee 69€. Lue lisää täältä!