Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka taipui Ilvekselle Pirkanmaan derbyssä

Haka kärsi ensimmäisen tappionsa tämän kauden Suomen Cupissa, kun Ilves oli Tampereen Pirkkahallissa parempi lukemin 3-1 (2-1).

Haka lähti haastamaan liigajoukkuetta ennakkoluulottomasti ja meni johtoon 11. minuutin pelin jälkeen. Kalle Multanen nikkasi Niilo Mäenpäälle vetopaikan ja Mäenpään tarkka vasemman jalan laukaus rangaistusalueen rajan takaa upposi komeasti alakulmaan.

Ilves tuli tasoihin 33. minuutin kohdalla. Hakan puolustus unohti Iiro Järvisen vapaaksi rangaistusalueen sisällä ja Järvinen pääsi nostamaan ”tupsukorvien” avausmaalin.

Ilveksen toinen osuma tuli rangaistuspotkusta viisi minuuttia myöhemmin. Joonas Immonen oli hyvin Youness Rahimin rangaistuspotkussa mukana, mutta ei aivan saanut laukausta torjuttua.

– Kahta ensimmäistä Ilveksen maalia edelsi meiltä huono puolustaminen, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong myönsi.

Ottelun ratkaisu nähtiin 57. minuutilla, kun Ariel Ngueukam tälläsi kovan laukauksen Immosen selän taakse. Hakan kiriä hankaloitti Mikko-Petteri Latosaaren kovasta taklauksesta saama punainen kortti 69. minuutin kohdalla.

– Pelin jälkeen oli hyvä merkki, että kopissa oli paljon todella pettyneitä pelaajia. Se oli meiltä ihan ok esitys. Työmoraali oli kohdallaan, mutta nyt tuli hieman liikaa helppoja virheitä. Oli meillä siinä paikkamme lisämaaleihin, mutta viimeiset syötöt olivat huonoja, Armstrong harmitteli.

Samalla Armstrong antoi tunnustusta Ilvekselle.

– Ilves oli hyvä vastustaja ja he ovat muiden liigajoukkueiden tavoin pari, kolme viikkoa meidän edellämme kunnon suhteen. Mutta kokonaisuudessa tämä peli oli pojille hyvää oppia, Armstrong huomautti.

Hakan seuraava Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu on kahden viikon päästä perjantaina Kuopiossa. Vastaan asettuu kolmella voitolla kilpailun aloittanut KuPS.

Hakan kokoonpano Ilvestä vastaan: Joonas Immonen (var.), Ville-Valtteri Starck, Mikko-Petteri Latosaari (ulosajo), Paavo Ahola, Juho Saarinen (var.), Jaakko Rantanen, Niilo Mäenpää, Anton Popovitch (85. Erkka Helminen), Tuomas Lähdesmäki (65. Topi Järvi), Emenike Mbachu (82. Henri Malundama), Kalle Multanen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT