Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka sopimukseen Ilveksen, maajoukkueessakin esiintyneen keskikenttäpelaajan kanssa

FC Haka on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Ilveksen keskikenttämies Janne-Pekka Laineen kanssa.

Tamperelaisseuran juniorikoulun läpikäynyt 19 -vuotias pelimies omaa vahvat koskilaisjuuret, sillä hänen vanhempansa ovat täältä kotoisin ja niinikään isovanhemmat asuvat edelleen kaupungissa.

– Kyllä sitä isovanhemmat ovat jo jonkin aikaa kyselleet, että milloin se ”Jape” tulee Hakaan pelaamaan.

– Tosi hienolta kyllä nyt tuntuu, mies toteaa sopimuksen varmistuttua ja myöntää, että hieman haikealta kuitenkin tuntuu jättää seura, mitä on koko elämänsä tähän asti edustanut.

Myös miehen isä, Heikki-Jussi Laine, lienee tyytyväinen poikansa sopimukseen, sillä hän pelasi Hakassa kausilla 1984-1988 yhteensä 67 ottelua. Tämän jälkeen ortopedi Laine toimi joukkueen lääkärinä kausilla 1998-2000.

Vaikka hakalaisuus kulkee suvussa vahvasti verenperintönä, niin Tampereella asuneena nuorelle miehelle Ilves oli luonnollinen ja käytännöllinen valinta. Junioripolun jälkeen vastuuta on tullut miesten edustuksen ja reservijoukkueen riveissä. Lisäksi tililtä löytyy yhteensä kahdeksan ottelua Suomen U18- ja U19 -joukkueissa.

Viime kausi ei aivan mennyt miehen suunnitelmien mukaan, sillä hyvin alkanutta alkukautta seurasi loukkaantumisia, eikä loppukaudesta sitten enää löytynyt selvää roolia Veikkausliiga -joukkueessa.

– Kyllä mulle silti jäi sellainen nälkä päälle, kun pääsi jo pelaan Veikkausliigaa ja näki millainen taso siellä on.

– Uskon vahvasti, että hyvän pre-seasonin jälkeen pystyn olemaan osa Hakan vakiokalustoa.

Tulevaan mies lähtee omien sanojensa mukaan puhtaalta pöydältä. Aina Ilveksessä pelanneena oma pelityyli ja taidot on siellä tiedossa, mutta nyt uudessa joukkueessa täytyy pystyä näyttämään, mihin pystyy.

Yksin hän ei kuitenkaan joudu uuteen hyppäämään, sillä muutama tuttu joukkueesta löytyy.

– Mika Hilander on tuttu jätkä, joten on hauska nähdä, että miten lähtee Hakassa toimimaan.

– Sitten joukkueesta löytyvät Seth Saarinen ja Maximus Tainio, joita vastaan olen pelannut juniorijoukkueissa. Nyt on kiva lähteä katsomaan, että millaista niiden kanssa on pelata samassa joukkueessa, Laine pohtii.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT