Haka pyöritti TPV:n kumoon

Haka jatkoi lauantaina harjoituskauden vahvoja esityksiään Tampereen Pirkkahallissa. TPV kaatui toisen puoliajan maalien turvin 3-0 (0-0).

Hakalla oli avauskokoonpanossa jälleen tukku testipelaajia ja ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Topi Järvi pommitti pallon tolppaan heti alussa, mutta omat mahdollisuutensa oli myös TPV:llä.

Toisella puolikkaalla Hakan peli lähti rullaamaan paremmin ja jälkeä syntyi.

Hakan avausmaali tuli heti toisen puoliajan alkuun. Matti Saari keskitti ja Juho Pirttijoki puski pallon tolpan kautta maaliin 48. minuutin kohdalla.

Toinen osuma syntyi pian tunnin täyttymisen jälkeen. Anton Popovitch antoi pystysyötön, Juho Saarinen keskitti ja tällä kertaa päineen oli oikeassa paikassa Ahonen.

Pelin päätöslukemat syntyivät kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Popovitch, Saarinen ja Ahonen sahasivat tamperelaisten puolustuksen hajalle ja Farzad Sharifi iski valkopaitojen kolmannen maalin.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen oli tyytyväinen etenkin toisen puoliajan esitykseen.

– Ensimmäinen puoliaika oli vähän hakemista. Toinen oli jo paljon parempi, siinä tuli taistotasomme esille ja pallo liikkui paremmin, Martonen kiitteli.

Toisella puoliajalla Hakan kokoonpanossa nähtiin paljon viime kesältä tuttuja pelaajia.

– Siinä huomasi, että pelaaminen oli jossain määrin helpompaa ja onnistumisia tuli, Martonen sanoi.

– Kokonaisuutena pelissä näkyi niitä teemoja, joita olemme harjoitelleet. Tämä oli erinomainen jatkumo sille hyvälle keväälle ja harjoituskaudelle, joka meillä on ollut meneillään. Silti tietty vaikeus on aina siirtyä pieneltä harjoituskentältä isolle kentälle pelaamaan, Martonen jatkoi.

Hakan seuraava harjoitusottelu on perjantaina 19. helmikuuta Jazzia vastaan Porissa.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen (46. Tuomas Karjanlahti), Juho Saarinen, Mikko-Petteri Latosaari (46. Cheyne Fowler), Juho Pirttijoki, Henri Malundama, Jesse Ahonen, Kaarlo Rantanen (46. Anton Popovitch), Niilo Mäenpää, Matti Saari (68. Farzad Sharifi), Jere Intala (46. Juho Mäkelä), Topi Järvi (46. Tuomas Lähdesmäki).