Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ja TPV iskevät lauantaina vastakkain Pirkkahallissa

Haka jatkaa Ykkösen kauteen valmistautumista niin treenikentällä kuin pelienkin muodossa. Tällä kertaa treeniviikon päätteeksi Haka saa vastaansa TPV:n Pirkkahallin tekonurmelle.

– Ollaan vedetty kundien kanssa tietoisesti vähän rankempi treeniviikko ja päästään nyt testaamaan peliolosuhteissa miten jalat nousevat ja päät kestävät vähän väsyneempinä, päävalmentaja Kari Martonen kertoo.

Edellisen kerran joukkueet olivat vastakkain virallisessa ottelussa keväällä 2013, kun Haka marssi jatkoon Suomen Cupissa tamperelaisten kustannuksella. Tuolloin Hakan 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa Hakan maaleista vastasivat Juha Pirinen, Tomi Petrescu ja Jussi Aalto. Hakan joukkue on luonnollisesti muuttunut tuon jälkeen, eikä kukaan maalintekijöistä ole enää Hakan mukana. Uusia pelimiehiä katsastetaan myös perjantaina tulevaa kautta silmällä pitäen.

– Muutama todella mielenkiintoinen testinimi on jälleen mukana ja on hyvä nähdä heidät kentällä joukkueen mukana pelitilanteessa, mutta tarkkailla samalla myös yksilöinä, Martonen pohtii.

Testipelaajien katsastamisen lisäksi Martoselta löytyy myös pelillisiä tavoitteita lauantain otteluun.

– Etenkin reagointi pelin sisällä on asia, mihin kiinnitämme lauantaina huomioita. Mitä tehdään silloin, kun saadaan riistettyä pallo vastustajalta ja toisaalta miten saadaan puolustus tiiviksi oman pallonmenetyksen jälkeen, Martonen valottaa ottelun taktista puolta.

Honka- ja KäPa-matsit ovat antaneet Hakan valmennusjohdolle viitteitä nousujohteisesta kurssista jo alkuvuodesta, mikä on tietenkin hieno asia.

– Koko ajan pelaaminen on parantunut, vaikka Honka-peli olikin vielä aika hajanainen esitys. KäPaa vastaan alakerta pysyi jo paljon paremmin tiiviinä, Martonen muistelee.

Kuormitusta ja peliaikaa on viikonloppuna luvassa Hakan koko pelaajaringille.

– A-nuorilla on samaan aikaan peli Porissa ja siellä on mukana muutama meidän sopimuspelaajamme. Olemme koittaneet jakaa ringin niin, että kaikki saisivat hyvin peliaikaa sopivassa ympäristössä viikonlopun aikana, Martonen päättää.

TPV:n ja Hakan välinen harjoitusottelu alkaa Pirkkahallissa kello 16.15. Autolla paikalle saapuvien kannattaa huomioida, että Pirkkahallissa samaan aikaan käynnissä olevien ASTA-messujen takia ilmaista paikoitustilaa on tarjolla varsin niukasti.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT