Haka piti maalinsa puhtaana hakiessaan voiton Helsingistä!

FC Haka matkusti lauantaina Helsingin Bolt Arenalle Helsingin IFK:n vieraaksi. Sarjajumbona tukevasti olleen helsinkiläisseuran ahdinko paisui entisestään, kun valkopaidat hakivat rutiinivoiton 0-2 -lukemin.

Koskilaiset loivat ensimmäisellä jaksolla hyvällä prosentilla tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta terävyys ja tarkkuus ei tilanteissa kuitenkaan ollut paras mahdollinen.

Ensimmäisen kerran verkko heilui seitsemännellä minuutilla, kun Oliver Whyte vapautti Logan Rogersonin boksin sisällä erinomaisella syötöllään ja Uuden-Seelannin maajoukkuemies viimeisteli tarkasti, mutta oli kuitenkin ehtinyt tätä ennen paitsioon ja maali hylättiin.

Myös kotijoukkueella oli paikkansa, kun ex-Haka Jani Bäckman pääsi laukomaan tulisesti vasemmalta, mutta Aatu Hakalan reaktiotorjunta etukulmasta pelasti tilanteen kulmaksi.

Vaikka tulostaululla lukemat pysyivät maalittomana, niin ottelun alku oli kotijoukkueelle tuskainen. Niin Jusif Ali, kuin Wilfried Kanon joutuivat jättämään kentän ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä. Kun muistetaan, että jo valmiiksi pelikiellossa olivat tähtimaalivahti Beto, sekä puolustava keskikenttäpelaaja Sakari Mattila, niin helsinkiläisten puolustus oli entistä haavoittuvaisempi.

Lopulta tuo puolustus myös puhkaistiin, kun Rogerson viiletti omaa laitaansa pallon kanssa kohti päätyviivaa. Millintarkka syöttö kahden HIFK -puolustajan, sekä maalissa pelanneen Ramilson Almeidan väliin, mistä löytyi Lee Erwin ja maalipörssin kärkinimellä oli helppo työ viedä valkopaidat ansaittuun 0-1 -johtoon.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää osumia nähty. Kotijoukkue oli toisella jaksolla selvästi paremmin pelissä mukana, kuin ensimmäisellä ja Teemu Tainio reagoikin tilanteeseen vaihtaen Whyten tilalle Stavros Zarokostasin 61. minuutilla. Kauaa ei tuoreilla jaloillaan kirmannut kreikkalainen tarvinnut, kun Erwin lähetti oikealta laidalta matalan keskityksen kohti pilkkua ja tähän palloon Zarokostas juoksi kolmen HIFK -puolustajan välistä puskien pallon tarkasti oikeaan alanurkkaan.

– Stavrosilla on ollut pientä vaivaa ja joutui eilen jättämään treenit kesken, niin täytyi tänään säästellä, Teemu Tainio valotti kokoonpanoa nyt otteluennakkoa avoimemmin.

– Meillä on ollut tosi rikkonainen viikko kaiken kaikkiaan, joten siinä mielessä täytyy olla voittoon tosi tyytyväinen.

Turvallisen tuntuisessa kahden maalin johdossa Tainio varmisteli lukemia ja vaihtoi puolustuksen kolmen topparin linjasta neljän alakertaan. Elias Collin, sekä Donaldo Acka jättivät kentän ja tilalle juoksivat Tino Purme, sekä Salomo Ojala.

Lopussa vielä Oiva Laaksonen pääsi hakemaan lisää Veikkausliiga -kokemusta, kun nuorukainen juoksi 84. minuutilla Rogersonin tilalle. Ojala taas oli lähellä kaunistella loppulukemat 0-3, mutta miehen lähietäisyydeltä saama paikka kilpistyi Almeidaan ottelun lisäajalla.

Enempää osumia ei ottelussa enää nähty ja valkopaidat pääsivät kotimatkalle taskussaan se, mitä Helsingistä lähdettiin hakemaankin.

– Päästiin tänään kyllä niille paikoille, mihin haluttiinkin, mutta sitten oli vähän liian kiire pallon kanssa.

– En ole tyytyväinen meidän kollektiiviseen peliin, mutta toki nollapeliin pitää olla tyytyväinen ja tärkeintä oli tietysti voitto, Tainio toteaa kolmeen pisteeseen tyytyväisenä.