Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka matkustaa Helsinkiin vain kolme pistettä mielessä

Veikkausliiga jatkuu FC Hakan osalta yli kahden viikon tauon jälkeen lauantaina, kun valkopaidat matkaavat toisen perinteikkään seuran, Helsingin IFK:n vieraaksi Bolt Areenalle.

Kotijoukkue HIFK:n alkukausi ei ole sujunut pelillisesti odotetusti, mutta lisää mustia pilviä helsinkiläisseuran taivaalle on kertynyt taloushuolien valossa. Avoimen kirjeen kesäkuun puolivälissä julkaissut HIFK ilmoitti olevansa lähellä konkurssia ja isoa osaa taloushuoliin johtaneista syistä näyttelee 40% pandemiaa edeltävään aikaan jäljessä oleva ottelulippujen myynti. Avoin esiintulo on kuitenkin auttanut ja ”Rödan” on edelleen mahdollista jatkaa Veikkausliigassa.

Kovin ruusuisia eivät punapaitojen esitykset ole olleet kentälläkään. Vain kuusi pistettä sarjassa saalistanut joukkue on jämähtänyt jumbosijalle ja eroa seuraavana majailevaan IFK Mariehamniin on viisi pistettä. Pientä valoa tunnelin päähän toi kuitenkin juhannuksen alla saatu kauden avausvoitto Ratinasta Ilveksen kustannuksella.

Kotijoukkue joutuu kuitenkin lähtemään lauantaiseen otteluun haastavista lähtökohdista, sillä tähtimaalivahti Beto otti edellisessä ottelussa punaisen kortin ja joutuu siis jättämään tämän ottelun välistä. Lisäksi kokenut Sakari Mattila huilaa korttitilin täyttymisen johdosta. Toki poissaolot kuuluvat peliin ja niiltä ei myöskään koskilaiset pysty lauantaina välttymään.

– Muutama poissaolo tulee olemaan, mutta en ala nimiä sanomaan. Sen voi jokainen katsoa ennen peliä, Teemu Tainio toteaa salamyhkäisesti ottelun alla.

– Tässä on ollut vähän kaikenlaista, korona alkanut taas kiertämään joukkueessa ja ollut vähän säätämistä, mutta me ollaan valmiita huomenna, päävalmentaja toteaa luottavaisesti.

Muutoin Hakan tilanne on erinomainen. Joukkueella on ollut kesäkuussa ja heinäkuun alussa erittäin löysä ottelukalenteri, mikä on antanut mahdollisuuden keskittyä pelin kehittämiseen. Tämän myös Tainio on ottanut mahdollisuutena vastaan.

– Aika on käytetty treenikentällä hyödyksi. Kun on pelejä harvemmassa, niin tämä on hyvä mahdollisuus meille nyt parantaa juttuja, mitä tarvii ja ollaan käytetty se hyvin hyödyksi.

Vaikka kilpailullisesti Tainio joukkoineen lähtee hakemaan ainoastaan kolmea pistettä Helsingistä, niin silti päävalmentajan sympatiat ovat kotijoukkueen taloushaasteiden puolella.

– Aina auttamassa suomalaista futista! Jos pelkkä lipun ostaminen siihen riittää, niin ehdottomasti kannattaa ostaa. Se on kuitenkin meidän peli, niin ne jotka lipun ostaa, kannattaa kuitenkin toivottavasti meitä.

Lippuja HIFK – FC Haka -otteluun voi ostaa täältä.

Ellet pääse paikalle, niin Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT