Haka palasi voittojen tielle Gnistania vastaan

Haka pääsi keskiviikkona kolmen vaisumman ottelun jälkeen takaisin voittojen tielle. Helposti kolme pistettä sarjajumbo Gnistania vastaan eivät irronneet, mutta lopulta voitto tuli lukemin 2-1 (1-0).

Haka sai otteluun unelma-alun. Peliä oli pelattu vain kaksi ja puoli minuuttia, kun Anton Popovitchin antaman kulmapotkun jälkeen Jaakko Rantanen pääsi tuikkaamaan valkopaidat johtoon.

Gnistanin ensimmäinen maalipaikka tuli vartin kohdalla. Teemu Pastilan laukaus kimmahti Hakan puolustuksesta niukasti yli yläriman. Tuosta tilanteesta Gnistan sai hetkeksi prässiä Hakan päätyyn.

Puolen tunnin kohdalla Niilo Mäenpää oli päästä läpi etukulmalta, mutta hieman kova kosketus vei pallon Gnistan-vahti Daniel Kollarille asti.

Samalla minuutilla Haka suoritti pelaajavaihdon, kun jalkavaivainen Kalle Multanen joutui tulemaan sivuun. Jean Fridolin Nganbe Nganbe pääsi näin tekemään Tehtaan kentällä debyytin Hakan paidassa.

Nganbe Nganbella oli heti huippupaikka, mutta Kollar esitti upean torjunnan.

Toisen puoliajan alussa Emenike Mbchu pääsi katkaisemaan Gnistanin syötön, mutta vieraiden puolustaja ehti viime tipassa blokkaamaan vedon.

Kesken Hakan pallonhallinnan Gnistanin Gullit Zolameso pääsi laidalta läpi, mutta laukaus suuntautui hieman etutolpan ohi.

Zolemeso ei toista kertaa erehtynyt, kun hän sai linjan taakse pystysyötön 62. minuutin jälkeen. Peli oli tasan.

Haka ei takaiskusta lannistunut vaan teki tarvittavan voittomaalin 72. minuutilla. Niilo Mäenpää taisteli pallon Nganbe Nganbelle ja tämä venytti hienosti ottelun ratkaisun.

Ottelun lopussa Gnistanilla oli omat saumansa tasoitukseen, mutta Hakan puolustus kesti.

– Tämä oli taistelupeli, juuri sellainen kuin odotimme. Vaikka Gnistan ei ole voittoja napsinut, niin se on pitänyt pelejä tasaisina sarjan kärkijoukkueita vastaan, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong totesi.

– Jaksoimme uskoa itseemme loppuun asti ja se palkittiin. Paljon oli asioita, joita olisimme voineet tehdä paremmin, mutta tulos oli nyt tärkeintä, Armstrong sanoi.

Gnistanin tuore päävalmentaja Petri Haapimaa oli tulokseen luonnollisesti pettynyt.

– Kyllä meillä oli paikat tasapeliin tai jopa voittoon asti. Turhista virheistä Haka pääsi rankaisemaan, Haapimaa harmitteli.

Hakan pelitahti jatkuu tiiviinä, sillä lauantaina on edessä vierasreissu Ouluun. Isäntänä on tuossa pelissä OPS. Tehtaan kentällä on luvassa tunnelmaa lauantaina 29. heinäkuuta. Vastassa perinteisessä Työväen Musiikkitapahtuman ottelussa on FF Jaro.

Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti, Juho Saarinen, Jaakko Rantanen, Diogo Tomas, Omar Khary, Jami Kyöstilä (var.), Tuomas Lähdesmäki (88. Paavo Ahola), Anton Popovitch (68. Erkka Helminen), Niilo Mäenpää, Emenike Mbachu, Kalle Multanen (30. Jean Frdolin Nganbe Nganbe (var.)).