Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka palasi voittojen tielle

FC Haka palasi KPV-tappion jälkeen voittojen tielle, kun FC KTP kaatui Tehtaan kentällä mainion esityksen jälkeen 3-0 (2-0).

Haka sai otteluun hyvän alun, kun David Abidor tykitti kotijoukkueen johtoon jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Pian sen jälkeen nähtiin ikävämpi episodi, kun peli keskeytettiin kymmeneksi minuutiksi rasistisen huutelun vuoksi.

– Avustava erotuomari Elias Juvonen kuuli katsomosta rasistista huutelua. Kerroin siitä joukkueille ja tieto välitettiin kuuluttamoon. Huutelu jatkui ja näissä tilanteissa meitä on ohjeistettu keskeyttämään peli viideksi-kymmeneksi minuutiksi. Joukkueet suhtautuivat keskeytykseen hyvin ja käsittääkseni huutelija poistettiin katsomosta. Sen jälkeen ottelu sujui normaalisti, erotuomari Mohammad Al-Emara kertoi.

Haka siirtyi kahden maalin johtoon kymmenen minuuttia ennen taukoa. Gerald Ben haastoi vahvasti kotkalaisten puolustusta Pekka Lagerblomin syötön jälkeen ja laukoi lopulta pallon alakulmaan.

Toisella puoliajalla Hakalla oli lukuisia paikkoja iskeä lisämaaleja, mutta vain Marco Paunovic onnistui. Paunovic niittasi loppulukemat kulmapotkun jälkeen 65 minuutin kohdalla.

– Haka oli kaikessa tänään parempi. Me olimme huonolla jalalla liikkeellä, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus totesi.

Hakan päävalmentaja Keith Armstrong ennakoi ennen peliä hankalaa iltapäivää. Hakan esitys oli kuitenkin vahva.

– KTP on tehnyt paljon maaleja ja he ovat vaarallisia erikoistilanteissa. Nyt onnistuimme pitämään heidät nollilla loppuun asti, Armstrong kiitteli.

– Olosuhteet olivat vaikeat, joten siinä mielessä esitykseen voi olla erittäin tyytyväinen, Armstrong huomautti.

Hakan kokoonpano: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Marco Paunovic, David Abidor, Ville Starck, Henri Malundama, Pekka Lagerblom (74. Joona Kari), Joona Tapani (89. John Fagerström), Erkka Helminen (68. Tuomas Lähdesmäki), Gerald Ben, Samuel Chidi.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT