Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pekka Lagerblom debytoi Tehtiksellä musaripelissä

Valkeakosken kesän kohokohta, eli Työväen musiikkitapahtuma on jo käynnissä. Osana musiikkitapahtuman huumaa pelataan perinteisesti myös Hakan kotiottelu, johon tällä kertaa saapuu vastustajaksi sarjanousija KTP Kotkasta.

Ykkösen sarjataulukossa Haka ja KTP ovat peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi. Haka on kerännyt 14 ottelusta 21 pistettä, KTP kaksi pistettä vähemmän. Edellisellä kierroksella KTP nousi Hakan kantaan, kun Haka hävisi Kokkolassa KPV:lle maalein 1-0 ja KTP voitti samaan aikaan kotikentällään JJK:n maalein 3-1.

Kokkolan kamppailu oli Hakaan viime viikolla siirtyneen Pekka Lagerblomin ensimmäinen ottelu Hakan mustavalkoisessa peliasussa.

– Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon positiivista. Me loimme paljon maalipaikkoja ja toisaalta pidimme KPV:n hyvin poissa vaarallisimmilta paikoilta. Me pelasimme hyvää futista ja ainakin minun mielestäni peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Omalta kohdaltani huomasin kyllä toisella jaksolla, että esimerkiksi tyhjiä tiloja täyttämään liikkuessani alkoi ehkä vähän kone piiputtamaan, eli ihan täydessä kunnossa en vielä ole, mutta hyvin lähellä sitä kuitenkin.

Pekka Lagerblomin kokemuksella varustettu pelaaja on erittäin arvokas lisä Hakan nuoreen joukkueeseen. Lagerblom on pelannut pitkän uran ulkomailla ja voittanut muun muassa Saksan tuplamestaruuden Werder Bremenissa kaudella 2004. A-maaotteluita Saksassa Power-Pekaksi ristityllä lahtelaiskasvatilla on vyöllään 12.

– Alku Hakassa on ollut todella mielenkiintoinen. Olen päässyt hyvin sisälle Hakan joukkueeseen ja on ollut mukava tutustua jätkiin. Yhtään entuudestaan tuttua pelaajaa joukkueessa ei ollut, enkä nopeasti muista, että olisin ketään vastaan edes pelannut urani aikana, Lagerblom muistelee.

Ikää Lagerblomille tulee syksyllä mittariin 36 vuotta, joten hän on selkeästi Hakan joukkueen kokeinen pelaaja millä tahansa mittarilla mitattuna. Alkukaudella Lagerblom piti pelituntumaa yllä Kolmosessa SexyPöxyjen riveissä ja fyysisestä kunnostaan mies huolehti omatoimisesti. Uran jatkon suhteen mieli oli kirkas koko ajan.

– Kyllä minulla ihan selkeä ajatus oli, että ura jatkuu, enkä edes halunnut ajatella lopettamista. Viime kausi meni kuitenkin hyvin ja nautin pelaamisesta edelleen todella paljon. Uran jatkoa en yhtä kautta pidemmälle halua tällä hetkellä suunnitella, mutta ainakin tämän kauden teen töitä täysillä Hakan menestyksen puolesta ja yritän tietenkin auttaa myös Hakan nuoria yksilöitä kehittymään jatkuvasti.

Kun Haka otti yhteyttä Lagerblomiin, ei Ykköseen siirtymistä tarvinnut lopulta pitkään miettiä.

– Olin todella iloinen, kun Hakasta otettiin yhteyttä. Haka on minun silmissäni ollut aina hyvä seura. Yksi Suomen menestyksekkäimmistä ja perinteikkäimmistä seuroista. Vaikka Haka nyt onkin Ykkösessä, niin seura on ”Okan” (Olli Huttunen), ”Keken” (Keith Armstrong), ”Temen” (Teemu Tainio) ja muun seurajohdon toimesta hyvissä käsissä ja vakaalla pohjalla. Vahvat perinteet ja määrätietoinen työ näyttävät varmasti voimansa vielä. Ei Suomessa montaa seuraa ole, joihin olisin vielä ollut valmis siirtymään, mutta Haka oli ja on ehdottomasti yksi niistä.

Haka ja KTP kohtasivat jo kertaalleen tällä kaudella Kotkassa. Tuota ottelua Haka johti kahdesti, mutta yhtä monta kertaa KTP tuli tasoihin ja lopulta pisteet tasattiin numeroin 2-2. Lauantaina on edessä Lagerblomin kotidebyytti Tehtiksellä kotkalaisia vastaan.

– Totta puhuakseni en KTP:sta joukkueena juurikaan vielä tiedä, mutta Ykkönen ylipäänsä on tälläkin kaudella näyttänyt laadukkaan tasonsa, eikä vastaan tule yhdessäkään ottelussa helppoa jengiä. Tiukka kamppailu pisteistä meillä on edessämme.

Musarimatsista on tullut vuosien saatossa lähes legendaarinen kesän kohokohta koskilaiselle jalkapalloväelle. Musarilauantain saa hyvin käyntiin Tehtikseltä ja siitä on mukava lähteä viettämään Musareiden viimeistä iltaa.

– Kyllä minä musarimatsista ja koko tapahtumasta olen kuullut jo useammasta suusta. Se on ihan selvästi iso juttu, mutta ensin meidän pitää ottaa voitto KTP:sta. Sen jälkeen voimme miettiä Musareita, Lagerblom muistuttaa.

Hakan ja KTP:n välinen Ykkösen kamppailu alkaa lauantaina 28.7. kello 14.00. Jälkipelit pelataan Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Ottelun voit seurata myös suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT