Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka palaa tauon jälkeen tositoimiin Jyväskylässä

Ykkösen kauden 2016 toinen kolmannes on loppusuorallaan. Haka palaa pelikentille 1,5 viikon tauon jälkeen Jyväskylässä, missä Harjun stadionilla koskilaisvieraitaan isännöi JJK.

Hakan edellinen ottelu pelattiin musarilauantaina Tehtaan kentällä ja se päättyi Hakan riemukkaaseen 3-0-voittoon. JJK pelasi edellisen kerran viikko sitten, jolloin sarjan hännänhuipuksi jämähtänyt FC Jazz vierailu Harjulla. Tuo ottelu päättyi toisen jakson maaleilla JJK:n 2-0-voittoon.

Haka on käyttänyt pitkän ottelutauon hyväkseen lepäämällä ja harjoittelemalla laadukkaasti.
– Hyvä virinä meillä on joukkueessa. Ehdimme vetää edellisen pelin jälkeen muutama päivä henkeä ja sen jälkeen olemme jatkaneet työntekoa. Kyllä kentällä on ollut sellaista nälkäistä ja iloista tekemistä koko ajan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen iloitsee.

Kauden avauskolmanneksella joukkueet kohtasivat Tehtaan kentällä. Silloin Haka väänsi pisteet itselleen maalein 3-2. Hakan osumista vastasivat Emenike Mbachu, Finnlinesin kummipelaaja Mikko-Petteri Latosaari ja Valkeakosken kaupungin kummipelaaja Joni Mäkelä. JJK:n osumat iskivät Benno Hanslian ja Saku Leppänen.

Sarjataulukossa joukkueiden välillä on seitsemän pistettä JJK:n eduksi. Jyväskyläläiset ovat sarjassa kolmantena, kerättyään 16:sta ottelusta 30 pistettä. Hakalla on pelejä saman verran, mutta pisteitä 23.

Hakan valmennus tietää tarkalleen JJK:n vahvuudet ja heikkoudet. Yksi vahvuuksista on JJK:n kotietu Harjun stadionin nurmella.
– JJK on kauden aikana osoittanut olevansa pelaava ja etenkin pallollisena hyvä joukkue, kyllä meille haastetta riittää lähteä heidän kotikentälleen pelaamaan. Olemme vetäneet nyt useammat treenit Apian luonnonnurmella, joten suoraan tekonurmelta ei tarvitse reissuun lähteä.

Hakan joukkueeseen liittyi maanantaina kaksi uutta pelaajaa, kun Seinäjoelta kuukauden lainasopimuksilla mukaan tulleet Elias Ahde ja Jesse Sarajärvi harjoittelivat ensimmäistä kertaa Hakan mukana. Uusien miesten mukaantulo näkyi heti harjoituskentällä.
– Jesse ja Elias toivat tekemiseen mukaan uutta säpinää ja uutta energiaa. Meillä on nyt hyvä kilpailu ja nälkäinen ilme joukkueessa, Martonen riemuitsee.

Hakan kokoonpanotilanne ennen JJK-ottelua on varsin mallikas ja valmennuksella riittää jälleen pohdittavaa sen suhteen, ketkä kentälle juoksutetaan avauskokoonpanossa. Se luo hyvän pohjan keskiviikon ainoan tavoitteen, eli voiton saavuttamiselle.
– Kokoonpanotilanne on hyvä, loukkaantumisia ei ole ja Dudu saadaan takaisin mukaan. Meillä on erittäin hyvä paikka osoittaa taas, että pystymme pelaamaan jalkapalloa hyvällä ja voittavalla tavalla.

JJK:n ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa Harjun stadionilla Jyväskylässä keskiviikkona 10.8. kello 18.30. Hakan seuraava kotiottelu pelataan torstaina 18.8. kello 18.30. Silloin vastaan asettuu FC KTP.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT