Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan Cup -taival jatkuu tappiottomana

Suomen Cupin jatkopaikat oli jaettu jo viikko sitten, joten päätöskierroksella vastakkain olleilla FC Lahdella ja FC Hakalla ei ollut kunniaa isompaa panosta taisteltavanaan.

Kankeasta alusta huolimatta koskilaiset paransivat otteitaan toisella jaksolla ja nappasivat lopulta täydet kolme pistettä Tino Purmeen voitto-osumalla.

– Selvästi näki, että kyseessä oli kahden väsyneen joukkueen panokseton peli. Oltiin ensimmäisellä jaksolla huonoja ja puoliajalla vähän heräteltiin jätkiä, summasi Haka -luotsi Teemu Tainio ottelun kulkua.

– Toisella jaksolla sitten parannettiinkin. Se oli hyvin pelattu tilanne ja hyvä viimeistely Tinolta, kehaisi valmentaja omiaan.

Ottelun ratkaisu lähti liikkeelle 80. minuutilla Hakan pitkästä puolen kentän sivurajaheitosta, missä pallo pelattiin kulmaan. Lopulta Jami Kyöstilä sai pallon 16 alueen rajalla ja antoi vapauttavan pystysyötön sisään. Timo Purme oli hereillä ja liukui pallon kärkkärillään sisään.

– Maalintekijän maali, vaikkei mua maalintekijäksi voi sanoa, Purme virnuili pelin jälkeen Ruutu+ -haastattelussa.

– Jami pelasi hyvän pallon siihen, enkä kerennyt paljoa miettiin. Se oli ensimmäinen ratkaisu, mikä tuli mieleen.

Haka pelasi mainion alkusarjan Cupissa, eikä lopulta hävinnyt otteluakaan. Joukkueen sisällä vaikuttaisikin olevan palava halu kehittyä ja tehdä kaikkensa menestyksen eteen. Samoilla linjoilla on myös läpimurtoaan tekevä Purme.

– Pelaajana on tosi kiva olla joukkueessa. Meillä on tosi hyvä henki ja peleissä alkaa näkymään se, mitä ollaan tehty treenikentillä.

FC Lahti on uudistunut viime kaudesta jonkin verran ja yksi uus-vanha kasvo on paluun joukkueeseen tehnyt 36-vuotias konkari Kari Arkivuo, joka niinikään oli ottelun jälkeen Ruutu+ -haastattelussa.

– Tietysti harmittaa tappio – oli aika vaisu esitys meiltä. Aloitettiin ihan hyvin, mutta sitten loppui liike ja Haka pääsi hallitseen.

– Oli meillä hyvin hyökkäyksiä, mutta kyllä Haka oli tänään parempi, summasi 56 A-maajoukkueottelun puolustaja ottelua.

Ensi viikolla Haka pitää ansaitusti hiihtolomaa ja sen jälkeen on edessä paluu treenikentille. Tauko tulee hyvään väliin, sillä tahti on ollut kovaa, joten pelaajat pääsevät palautumaan ja rentoutumaan rauhassa.

Lomailun jälkeen on edessä paluu tositoimiin ja seuraava ottelu riippuu Suomen Cupin jatkosta. Mahdollisesti edessä on harjoitusottelu Mikkelin Palloilijoita vastaan lauantaina 7.3.

FC Lahden raportti

Hakan kokoonpano
1 Michael Hartman
2 Jami Kyöstilä
3 Niklas Friberg
5 Jonas Häkkinen
7 Antto Hilska (86. Leevi Antinaho)
14 Anton Popovitch
15 Tino Purme
17 Akseli Lehtojuuri (62. Jacob Bushue)
18 Seth Saarinen
22 Eero Markkanen
23 Salomo Ojala (65. Saibaa Keita)
**********************
4 Ville-Valtteri Starck
30 Joonas Immonen

? Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT