Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka päättää kauden Tehtiksellä lauantaina

Kausi 2015 on Ykkösessä yhtä kierrosta vaille valmis. Sarjan 27. kierroksella Haka saa kotoiselle Tehtikselle vastaansa VIFK:n Vaasasta.

Sarjataulukkoa vilkaisemalla käy ilmi, että ottelussa pelataan käytännössä enää kunniasta, sillä Haka on sarjassa kierroksen tuloksista riippumatta kuudes. VIFK:lla on vielä teoreettinen sauma nousta jumbosijalta yhdeksänneksi, mutta sitä tosiasiaa se ei muuta, että ottelu on VIFK:n toiseksi viimeinen Ykkösessä ja pelit jatkuvat kaudella 2016 Kakkosen puolella.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen haluaa päättää kauden voittoon, jotta joukkueelle ja etenkin yleisölle jää hyvä maku kaudesta.

– Kauden viimeisestä ottelusta on tietenkin voitto tavoitteena. Kotikentällä halutaan päättää kausi kunnialla, jotta kaikille jää hyvä maku päällimmäiseksi tästä kaudesta, Martonen pohtii.

Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuukin Ykkösen maalipörssiin, jossa Hakan Kalle Multanen on ennen päätöskierrosta toisena yhden maalin perässä PK-35 Vantaan Pablo Couñagoa.  Multasella maaleja on 16, Couñagolla 17. Jos Multanen onnistuu kipuamaan maalipörssin kärkeen, se olisi kolmas kerta peräkkäin, kun Hakan pelaaja voittaa Ykkösen maalikuninkuuden. Kaudella 2013 Jussi Aalto vei maalikuninkuuden Haka-paidassa ja viime kaudella Kalle Multanen pommitti ennätykset uusiksi hurjalla 30 maalin saldollaan.

Joukkueen sisällä ei kuitenkaan ole sen enempää puhuttu Multasen maalikuninkuudesta, mutta hyvällä joukkuepelaamisella sekin on saavutettavissa.

– Ei siitä maalikuninkuudesta sen enempää ole puhetta ollut, mutta jos me pelaamme joukkueena kuten olemme harjoitellet, niin kyllä me varmasti luomme maalipaikkoja niin, että Kallekin pystyy maalisaldoaan kasvattamaan, Martonen tietää.

VIFK:llä on kalavelkoja maksettavana Hakan suuntaan, sillä vaasalaiset ovat onnistuneet saamaan vain pisteen kauden kahdesta aiemmasta keskinäisestä kohtaamisesta. Alkukesästä Tehtiksellä Haka oli vakuuttava ja otti selkeän 6-0-voiton. Sittemmin Vaasassa ottelu oli huomattavasti tiukempi ja päättyi pistejakoon maalein 1-1.

Vaikka VIFK:n putoaminen on jo varmistunut, niin täyden päivätyön Haka joutuu pisteiden eteen tekemään lauantainakin.

– Tässä kun olen vaasalaisten pelejä katsellut, niin ei siellä kyllä mitään luovuttamismentaliteettia ole näkynyt. He ovat pelanneet hyvällä sykkeellä ja jokaisesta pallosta taistellen, joten kovan haasteen saamme Tehtikselle vielä kauden päätteeksi, Martonen analysoi.

Edellisellä kierroksella Haka hävisi Turussa noususta edelleen taistelevalle TPS:lle lukemin 2-0. VIFK pelasi kotonaan PS Kemiä vastaan ja hävisi niin ikään nousutaistossa tiukasti mukana olevalle PS Kemille maalein 4-2.

Hakan kokoonpanotilanne on vielä ottelupäivän aattona hienoinen arvoitus. Pidempään poissa olleet pelaajat ovat sivussa myös lauantaina, mutta pienen flunssa-aallon takia muutamien pelaajien tilanne on vielä avoin pelipäivään saakka.

Pelillisesti kausi päättyy siis lauantaina noin kello 16.00, mutta jälkipelit pelataan pitkän kaavan mukaan After Season Partyjen muodossa Tehtiksen Paviljongilla. Kausi paketoidaan pelaaja- ja valmentajahaastatteluilla, kohtuuhintaisella pikkupurtavalla ja juotavalla, karaokella ja hyvällä seuralla. Eikä pidä unohtaa myöskään pelipaitahuutokauppaa, josta voit huutaa oman suosikkipelaajasi pelipaidan kokoelmiisi. Kannattaa siis jäädä ottelun jälkeen Paviljongille nauttimaan vielä kerran tämän kauden osalta Tehtiksen tunnelmasta ja hyvästä seurasta.

Myös Martonen toivottaa kaikki tervetulleiksi niin itse otteluun kuin After Season Partyihinkin.

– Ilman muuta kaikki paikalle Tehtikselle. Meillä on halu antaa hyvä fiilis yleisölle kentällä ja tulla jälkipeleille keskustelemaan ihmisten kanssa kaudesta ja kaikesta muustakin, Martonen päättää.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT