Haka ja VIFK järjestivät todellisen ilotulituksen

Tehtaan kentällä nähtiin todellinen ilotulitus kauden päätteeksi. Haka kaatoi VIFK:n lukemin 7-4 (2-2).

Ottelun ensimmäiseltä puoliajalta ei tilanteita puuttunut. Jarno Mattila vei Hakan johtoon yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Pallo haltuun oikealla ja tarkka veto vasemmalla alakulmaan.

Johtomaalin jälkeen Hakalla oli useampikin paikka mennään kahden maalin johtoon, mutta Juho Pirttijoen tolppapuskua lähemmäksi onnistumista valkopaidat eivät päässeet.

VIFK sen sijaan hyödynsi paikkansa tehokkaasti. Kevin Peth ampui 30 metristä komean kaukolaukauksen 23 minuutilla ja Andreas Strandvall pisti kulmapotkun suoraan sisään pari minuuttia myöhemmin.

Hakalla meni vain hetki koota rivinsä uudestaan. Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Andrew Gray syötti Kalle Multasen läpi eikä Hakan maalikunkku paikastaan erehtynyt.

Avoimet ovet jatkuivat heti toisen puoliajan alussa. Hakan puolustus ei pystynyt siivomaan palloa pois ja Joonas Vahtera pisti pallon ensimmäistä Ykkösen otteluaan torjuneen Joonas Immosen selän taakse. Lasse Linjala lisäsi vieraiden johtoa 63. minuutin kohdalla.

Haka tuli uudelleen peliin mukaan 72. minuutilla. Joni Mäkelä antoi hyvän keskityksen ja Mattila liukui sisään iltapäivän toisen maalinsa.

Vain hetki tästä ja Mäkelä kaadettiin rangaistusalueella. Punainen kortti VIFK:n Andreas Strandvallille ja pilkku Hakalle. Kalle Multanen pisti pallon varmasti verkkoon.

Anton Popovitch jatkoi vapaapotkun jälkitilanteesta maalijuhlia ottelun 83. minuutilla. Mäkelä puolestaan pääsi maalitilastoihin pistettyään maalivahdista kimmonnen pallon verkkoon pelin päätösminuutilla.  Multasen hattutemppu tuli läpiajosta erotuomarin määräämällä lisäajalla.

– Hyvä päättää kausi voittoon. Yleisölle jäi varmasti positiivinen fiilis. Valmentajalle oli tietysti ilkeää katsella, kun omaan päähän meni maaleja, mutta tyytyväinen olen siihen, että nousimme voittoon, Hakan päävalmentaja Kari Martonen sanoi.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Juho Saarinen, Sami Sanevuori, Juho Pirttijoki, Jari Nikkilä (69. Eero-Matti Auvinen), Anton Popovitch (77. Eetu Kaipio), Tuomas Lähdesmäki (var.), Andrew Gray (60. Mikko Innanen), Juho Mäkelä, Jarno Mattila, Kalle Multanen.

Kuva: Jan Lindroos