Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka on Teemu Tainion mukaan iskussa, kun Jussi Nuorelan VPS saapuu Tehtikselle

OTTELUENNAKON TARJOAA

Hakataustaisten valmentajien putki saa jatkoa, kun Vaasan Palloseura saapuu lauantaina Valkeakoskelle. Hakan oma kasvatti ja edustusjoukkueessa kausilla 1991-1996 pelannut Jussi Nuorela saapuu vanhalle kotistadionilleen vaasalaisten peräsimessä. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tuntee Nuorelan hyvin jo pelaajavuosiltaan, mutta myös valmentajina olleet yhteyksissä.

– Jussin kanssa ollaan oltu paljon tekemisissä ja vaihdettu paljon lajiin liittyvää. Hieno homma, että hän pääsi kokeilemaan ylemmällä tasolla valmentajan roolia.

– Ei ollut helppo homma aloittaa hankalassa tilanteessa, mutta hieno aloitus häneltä Vaasassa ja sitten sarjanousu palkintona. Vähän samanlainen alku, kuin itsellä päävalmentajana.

Valmentaja Nuorela ei suinkaan ole ainoa Tehtiksen yleisölle tuttu, sillä VPS:n riveissä pelaavat myös Kalle Multanen ja Sebastian Strandvall.

Hyökkääjä Multanen on edustanut Hakaa Veikkausliigassa 2008-2011, jolloin hän teki 28 ottelussa neljä maalia. Ykkösessä hän pelasi Hakan riveissä kaikkiaan 78 ottelua, joissa iski 63 maalia, ollen Ykkösen maali- kuningas kausilla 2014 ja 2015. Kalle Multasen ajatuksista voit lukea lisää täältä.

Sebastian Strandvall pelasi Hakassa Veikkausliigaa kausilla 2007-2010 kaikkiaan 57 ottelussa tehden niissä kymmenen maalia.

Sarjanousijan kausi alkoi lupauksia herättävästi, sillä joukkue otti kahdesta ensimmäisestä ottelustaan neljä pistettä. Ensimmäinen piste tuli sarja-avauksessa AC Oulua vastaan ja heti perään seuraavassa ottelussa vaasalaiset nöyryyttivät FC Lahtea 0-5. Kyseinen ottelu pelattiin tosin Vaasassa, sillä Lahden nurmi ei ollut vielä pelikunnossa. Se ei silti yksinään selitä VPS:n paremmuutta ottelussa.

Tuon jälkeen joukkue on kohdannut HJK:n, Ilveksen ja KuPS:n, joista kaikissa lopputuloksena oli tappio. Ilves -ottelua lukuunottamatta, jopa odotetut tulokset, eikä kahdelle mestarisuosikille hävityistä kamppai- luista kannata isommin murhetta kantaa. Tiistaina VPS sai vielä oivan kenraalin lauantaille, sillä se selvitti tiensä jatkoon Suomen Cupissa, voittamalla KPV:n selvin luvuin 1-5.

– Unelmastartti nousijajoukkueelle! Neljä pistettä kahdesta ekasta pelistä, mutta sitten tuli tappiot, toki niissä kovat vastustajat. Peliesitykset eivät ole olleet huonoja, mutta kolme tappiota alla, niin siitä lähtötilanteesta on vaikea kääntää tulokseksi.

– Varmasti tulevat tähän peliin sillä mentaliteetilla, että Haka vastassa ja nyt on mahdollisuus ottaa pisteitä, Tainio arvelee.

Haka niin ikään on aloittanut kautensa pirteästi ja on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä. Kulunut viikko ei tosin ole ollut pelkkää riemumarssia, sillä viime lauantaina joukkue kärsi ruman tappion AC Oululle 3-0. Keskiviikkona sen sijaan tuli jatkopaikka Suomen Cupissa Ykkösen nousijasuosikki Turun Palloseuralle. Täyden päivätyön koskilaiset saivat kuitenkin tehdä, sillä ratkaisu tuli vasta rangaistuspotkukilpailussa.

– Eihän peli itsessään ollut mikään hyvä TPS:a vastaan, mutta tosi tärkeää, että saatiin voitto ja palattiin voittokantaan.

– Nyt on taas tärkeä peli meille ja tavoitteena on vain ja ainoastaan ottaa voitto, niin saadaan kovalle toukokuulle hyvä startti.

– Meillä on kahdesta kotipelistä kaksi voittoa ja Tehtiksellä on ollut loistava fiilis matseissa. Nyt on vielä odotettavissa paljon lapsia ja nuoria paikalle, niin tosi positiivinen fiilis lauantaita silmällä pitäen.

– Ollaan hyvin palauduttu keskiviikon ottelusta ja joukkue on iskussa, Tainio päättää.

Keskiviikkona valkopaidat olivat liikkeellä ilman pelikieltoa kärsinyttä Luiyi de Lucasia, sekä loukkaantunutta Salomo Ojalaa. Lauantaina Lucas on jälleen pelikelpoinen ja kunnossa, mutta Ojala sen sijaan on vielä parisen viikkoa sivussa. Hänen lisäkseen pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on poissa, mutta muutoin kaikki ovat käytettävissä.

FC Haka – VPS lauantaina 7.5.2022 kello 17.00 Tehtaan kentällä.
Muistathan myös, että alle 17-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi otteluun! Tervetuloa siis koko perheen voimin Tehtikselle kannustamaan Haka voittoon!
Liput ennakkoon täältä tai voit ostaa niitä myös Tehtaan kentän portilta.

Ottelun käsiohjelma sähköisenä täältä.

Vaasan Palloseuran ennakko täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT