Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Stavros Zarokostas painottaa kotiyleisön merkitystä – ”Heillä on tärkeä rooli”

FC Haka jahtaa kauden kolmatta kotivoittoaan, kun se kohtaa tänään Tehtaan kentällä VPS:n. Vahvan alkukauden pelanneen Stavros Zarokostas toivoo yleisöltä taas apua vaasalaisten kaatamiseksi.

Haka hävisi edellisen ottelunsa Veikkausliigassa viime viikonloppuna AC Oulun vieraana, mutta pääsi taas voiton makuun viikolla lunastaessaan jatkopaikan Suomen Cupissa tiukkojen vaiheiden jälkeen.

– Oli tärkeä päästä taas voittojen tielle ja yritämme rakentaa sen päälle. Se tuo lisää itseluottamusta taas seuraavaan peliin lähdettäessä, Zarokostas muistuttaa.

Kreikkalaisamerikkalainen Zarokostas on pelannut vahvaa alkukautta. Hän on onnistunut tekemään kaksi tärkeää maalia ja lisäksi hän on alustanut pari maalia.

– Se tietenkin auttaa itseluottamuksen kanssa, mutta tärkeintä on auttaa joukkuetta. Koko joukkue on pärjännyt hyvin ja olen vain iloinen, että olen pystynyt auttamaan joukkuetta. Se on vain osoitus, että koko joukkueen peli toimii tällä hetkellä hyvin.

Zarokostas on tullut viime Veikkausliigan otteluissa vaihdosta kentälle. Pikakiiturin nopeus on ollut myrkkyä vastustajien väsyneitä jalkoja vastaan ja hän on pystynyt aiheuttamaan vaaraa hyökkäyspäässä. Zarokostakselle ”super-subin” rooli sopii hyvin, mikäli hän pystyy sillä tavalla auttamaan joukkuetta parhaiten.

– Olen kiitollinen mistä tahansa roolista, jossa voin auttaa joukkuetta. Jokainen minuutti on siunaus ja yritän auttaa parhaani mukaan. Tiedän, että valmentajilla on oma visionsa ja he ovat tehneet hyvää työtä, joten olen tyytyväinen rooliini, oli se sitten mikä tahansa. Olen vain iloinen, että saan olla osana joukkuetta.

Edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan Tehtaan kentän lehtereillä nähtiin yli 2200 katsojaa ja myös lauantaina on odotettavissa runsaasti yleisöä. Hakan loistava kotivire, VPS:n Haka-taustaiset Kalle Multanen ja Jussi Nuorela ja alle 17-vuotiaiden ilmainen sisäänpääsy takaavat sen, että Haka saa taas vahvan tuen taakseen. Yleisön kannattaakin tulla ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Zarokostas odottaa jo malttamattomana pääsemistä kotiyleisön eteen.

– Jokainen tähän mennessä kohtaamamme joukkue on ollut erittäin hyvä ja odotan samaa VPS:sta. Olen kuitenkin luottavainen, että jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme keskittyneesti ja tehden toistemme eteen töitä, niin saamme jälleen kotivoiton. On aina kiva pelata kotikannattajien edessä. Heillä on tärkeä rooli auttaa meitä voittoon ja ottaa taas askel oikeaan suuntaan, muistuttaa Zarokostas.

FC Haka – VPS lauantaina 7.5.2022 kello 17.00 Tehtaan kentällä.
Muistathan myös, että alle 17-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi otteluun! Tervetuloa siis koko perheen voimin Tehtikselle kannustamaan Haka voittoon!
Liput ennakkoon täältä tai voit ostaa niitä myös Tehtaan kentän portilta.

Ottelun käsiohjelma sähköisenä täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT