Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kalle Multanen johdattaa VPS:n Tehtikselle – ”Pelkkiä lämpimiä ja hyviä muistoja”

Tehtaan kentällä pelataan monin tavoin mielenkiintoinen ottelu lauantaina, kun sarjanousija VPS saapuu vierailulle. Vaasalaisjoukkueesta löytyy vahvaa FC Haka-yhteyttä ja yksi heistä on Hakan entinen maalitykki Kalle Multanen.

Viialan Peli-Veikoissa ensimmäiset potkunsa potkaissut ja FC Hakan juniorimyllyssä kasvanut tunnetaan armoitettuna maalintekijänä. Multanen debytoi Hakan edustusjoukkueessa vuonna 2008 ja yhtensä hänelle on kertynyt Hakan paidassa Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Suomen Cupissa 123 ottelua ja niissä syntyi yhteensä peräti 87 maalia. Kaudella 2014 hän teki Ykkösessä Hakalle uskomattomat 30 maalia 27 ottelussa, joka on edelleenkin Ykkösen yhden kauden maaliennätys. Multanen on myös Ykkösen kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Lähdettyään Hakasta kauden 2017 päätteeksi, hän on hän pelannut KPV:ssä, KTP:ssä, Italiassa ja nyt hänellä on menossa toinen kausi VPS:ssa. Lauantaina Multanen palaa sinne mistä kaikki sai alkunsa.

– Tosi odottavat tunnelmat. Täytyy myöntää, että tämä on minulle iso peli. Tosi hienoa palata takaisin Tehtikselle, Multanen kertoo tunnelmistaan.

Multaselta löytyy Haka-ajoilta hyviä muistoja.

– Minulla on tosi lämpimiä muistoja. Olen saanut pelata suosikkiseurassani ja kasvattajaseurassani. Pelkkiä lämpimiä ja hyviä muistoja, Multanen fiilistelee.

VPS:ssa on vahvaa Haka-taustaa myös Multasen lisäksi. Päävalmentaja Jussi Nuorela on koskilaislähtöinen Hakan kasvatti, Aleksi Pahkasalon vanhemmat ovat lähtöisin Valkeakoskelta ja Tehtaan kenttä on tullut hänelle tutuksi jo nuoruudesta lähtien, ja lisäksi kapteeni Sebastian Strandvallin mittava liigaura starttasi juuri Hakasta hänen edustaessa mustavalkoisia kausina 2007-2010. Vepsun pukukopissa tulevasta ottelusta on käytykin hieman normaalia enemmän keskusteluja.

– Kyllä me Seban ja Jussin kanssa olemme jo fiilistelleet sitä, että kuinka hienoa on päästä taas Tehtikselle pelaamaan. Kyllä tämä on enemmän kuin normaali peli.

Kauden ennakkoarvioissa VPS rankattiin useimpien papereissa suoraksi putoajaksi. Kauden alun perusteella vaasalaiset eivät ole juuri muiden mielipiteistä piitanneet. ”Raita” aloitti kautensa vahvasti napaten neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelusta, mutta sen jälkeen on tullut kolme peräkkäistä tappiota. Vastassa ovat tosin olleet HJK, Ilves ja viimeksi KuPS.

– Voimme olla kohtalaisen tyytyväisiä, sillä nousijajoukkueella on aina omat haasteensa. Olemme saaneet pisteitä, mutta olisimme voineet saada pari lisääkin. Siinä mielessä pistemäärä on pieni pettymys, Multanen kertaa joukkueen alkukautta.

Vaikka VPS:lla on allaan kolme peräkkäistä tappiota, niin VPS:n hyökkäyskalusto on erityisen vaarallinen. Strandvall ja Pahkasalo kuuluvat sarjan parhaisiin erikoistilanteiden antajiin ja niitä ovat päättämässä yli 190-senttiset topparit Juhani Pikkarainen ja Mikko Pitkänen sekä kaksimetrinen aussihyökkääjä Tete Yengi. Ja jokainen tietää Multasen maalivainun.

– Ei meillä ole pelkästään hyvä hyökkäys, vaan meillä on laaja kokoonpano. Ei meillä ole liigan kirkkaimpia tähtiä ole, mutta tasaisen hyvä joukkue.

Multanen toivoo saavansa hyvän vastaanoton koskilaisyleisöltä.

– Olen aina vastustajan paidassa saanut Tehtiksellä hienon vastaanoton. Jopa yllättävän hyvän.  Se täytyy sanoa, että vastaanotto on lämmittänyt henkilökohtaisesti tosi paljon. Tietenkin joitain huutelujakin aina tulee, mutta melkein äänestä tunnistaa keitä he ovat, Multanen naurahtaa.

FC Haka-VPS lauantaina 7.5. kello 17.00 alkaen. Muista hankkia lippusi sivun oikean reunan palkista.

Alle 17-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi ja lapsille on luvassa kaikkea mukavaa mm. aarteenmetsästystä ja kasvomaalauksia.

Kuva: Apollo Photo

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT