Voittoa hakenut Haka joutui tyytymään pisteeseen

FC Haka matkusti Veikkausliigan kolmannella kierroksella Rovaniemen Palloseuran vieraaksi perjantai -illan otteluun, missä pisteet lopulta tasattiin kaksijakoisen kamppailun päätteeksi maalein 2-2.

Haka tuli otteluun vahvasti ja pystyi luomaan jo ensimmäisellä minuutilla maalipaikan, kun muutoinkin erittäin pirteästi esiintynyt Samuel Chidi ajoi oikealta päädystä sisään ja passasi Salomo Ojalalle vitosen nurkille. ”Slomon” edessä ja ympärillä oli kuitenkin sen verran lihaa, ettei siitä ollut mitään mahdollisuutta saada palloa maalille asti.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 20. minuutilla Eero Markkasen toimesta, kun mies tykitti pallon takanurkkaan Chidin erinomaisesti esityöstä.

Tämän jälkeen nähtiinkin ottelun käännekohta, sillä RoPS oli päässyt peliin hyvin mukaan ja Hakan avausosumasta huolimatta sen tahti ei hyytynyt, vaan kotijoukkue nousi kahden minuutin sisään 2-1 -johtoasemaan.

Ensimmäinen RoPS:n maaleista oli seurausta Tuomas Kaukuan kaukolaukauksesta, mikä meni maahan heittäytyneen Michael Hartmannin sormia hipoen aivan oikean tolpan juureen.

Maalin jälkeen Haka menetti pallon nopeasti, kun Tuomas Tamminen riisti pelivälineen Jonas Häkkiseltä ja karkasi vasemmalta laidalta boksin sisään sijoittaen pallon tarkasti takanurkkaan.

Valmennus reagoi tilanteeseen nopeasti ja vaihtoi Salomo Ojalan tilalle Jacob Bushuen. Hakan ensimmäisen jakso loppu meni kuitenkin toipuessa kotijoukkueen tarjoamasta shokkihoidosta ja puoliajalla valmentaja Teemu Tainio valoi uutta uskoa joukkueeseensa.

– Piti puoliajalla räjähtää ja sitten parannettiin, mutta se ei voi mennä niin, että pitää räjähtää ennen kuin se asenne ja kaikki laatu tekemiseen löytyy.

Toisella jaksolla nähtiinkin aivan uudestisyntynyt vierasjoukkue. Vaikka pallonhallinta oli läpi ottelun melko tasaista, niin siinä missä kotijoukkue vastasi suuresta osasta ensimmäisen jakson maalipaikkoja, niin toisella maalintekoyritykset olivat selvästi vieraille. Ensimmäisen ja toisen puoliajan eroa korosti myös Hakan Henri Malundama.

– Kaksi ihan erilaista puoliaikaa. Eka oli tosi huonoa, aneemista ja kaksi helppoa maalia. Sitten jouduttiin takaa-ajoon ja onneksi sentään piste tuli, mutta oli siinä voittokin käsissä ja oli kyllä paikkoja, mitkä ei sitten tällä kertaa mennyt sisään – harmittaa!

Hakan tasoitus syntyi ottelun 66. minuutilla Anton Popovitchin antamasta kulmapotkusta, mikä leijaili Niklas Fribergin päähän ja toppari pääsi iskemään uransa ensimmäisen Veikkausliiga -maalin.

Maalin syöttänyt Popovitch ei kuitenkaan ollut lainkaan tyytyväinen vieraspisteeseen.

– Tultiin hakeen kolmea pistettä täältä ja varsinkin ekan puoliajan esitys, niin ei se kovin kaunista ollut meiltä. Jos jotain positiivista hakee, niin tultiin takaa rinnalle, mutta ei sitten päästy ohi.

Ottelun loppua kohti valkopaidat todellakin yrittivät tosissaan voitto-osumaa ja rovaniemeläiset olivat hätää kärsimässä. Jännitys ottelussa säilyi aivan loppuhetkille asti, kun Haka sai vielä yliajan viimeisillä sekunteilla seitsemännen kulmapotkunsa. Tällä kertaa ”Popon” lähettämä kulma päätyi Malundamalle, jonka laukaus kimposi puolustajasta keskialueelle ja päätuomari Kalle Mäkinen vihelsi pelin päättyneeksi.

– Pettynyt! Tänne tultiin voittoa hakemaan ja ensimmäisen puoliajan esityksellä ei missään nimessä sitä ansaittu, mutta toisen puoliajan esitys taas tuntui, että ansaittiinkin, tiivisti Tainio tuntemuksiaan pelin jälkeen.

Hakan alku Veikkausliigassa ei ole ollut ehkä se kaikkein helpoin, joten kolmen pelin jälkeiset kaksi pistettä eivät täysin ylitsepääsemätön pettymys voi olla. Tahti ei tästä ainakaan helpommaksi muutu, sillä pitkän kotimatkan jälkeen on keskiviikkona jo edessä ottelu Maarianhaminassa ja viikon päästä sunnuntaina on Tehtiksellä vastassa tämänhetkinen sarjakärki FC Inter, minne lipunmyynti on jo avautunut.

Ottelun huippuhetket voit katsoa Ruutu+ -palvelusta.

RoPS – FC Haka 2-2(2-1)
0-1 20′ Eero Markkanen
1-1 26′ Tuomas Kaukua
2-1 27′ Matias Tamminen
2-2 66′ Niklas Friberg