Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähtee hakemaan avausvoittoa Rovaniemeltä

FC Haka matkustaa toistamiseen tämän vuoden puolella Rovaniemen Palloseuran vieraaksi, kun Veikkausliigan kolmannen kierroksen ottelu pyörähtää käyntiin perjantaina kello 18.30.

Ensimmäisellä kerralla pelattiin Suomen Cupin alkusarjaa helmikuun alussa Oulussa ja tuolloin pitkästä bussimatkasta huolimatta koskilaiset nappasivat arvokkaan 0-1 -voiton Antto Hilskan maalilla.

Antto Hilska oli kevää Suomen Cupissa hyvässä vireessä ja iski maalin tuolloin myös RoPS:n verkkoon.

 

Tällä kertaa vielä hivenen pidempään bussimatkaan valmistautuminen on tehty huolellisesti ja joukkue lähtikin matkaan jo torstaina ennen kahdeksaa aamulla. Matkalla pysähdyttiin vetämään valmistavat treenit Jyväskylässä, minkä jälkeen matka jatkui kohti Rovaniemeä ja perjantaina joukkue pääseekin otteluun hyvin levänneenä.

Muutoinkin HJK -pelin jälkeinen tauko on valmentaja Teemu Tainion mukaan käytetty hyvin.

– Joukkue on saanut nyt levättyä ja treenata hyvin näitä tulevia pelejä varten, joita alkaa nyt tulemaan. Joukkueen terveystilanne on myös erinomainen.

Loukkaantuneista Anton Popovitch tekee paluun kokoonpanoon ja Ville-Valtteri Starck on aloittanut jo treenaamisen. Poissa kokoonpanosta on Saibou Keita, joka kärsii HJK -ottelun pelikiellosta, sekä edelleen ilman pelilupaa oleva Maximus Tainio.

Molemmilla joukkueilla on nyt kaksi Veikkausliiga -ottelua alla. Haka pelasi avauksessa Hongan kanssa tasan 1-1 ja hävisi toisen ottelunsa HJK:lle 3-1. RoPS:n pistetili on sen sijaan kokonaan avaamatta, sillä avausottelussaan joukkue hävisi Turussa Interille 3-1 ja toisella kierroksella kotonaan HIFK:lle 0-1.

Tainio vakuuttaa, että kotijoukkueen pelitapaa on tutkittu ja tiedossa on, mitkä ovat joukkueen heikkoudet. ”Teme” peräänkuulutti kauden alla, että Veikkausliigassa joukkueen on opeteltava myös puolustamaan syvältä, mutta perjantaina on ilmeisestikin odotettavissa viime kaudelta tuttua Hakaa.

– Me yritetään olla huomenna tosi aktiivinen sekä pallottomana ja pallollisena. Lähdetään metsästämään ensimmäistä voittoa, kun taas RoPS metsästää ensimmäistä pistettä.

RoPS – FC Haka perjantaina 17.7.2020 kello 18.30 Rovaniemen Keskuskenttä.

RoPS:n ennakon voit lukea täältä.

Ottelu nähtävissä myös Ruudussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit tilata ne edullisesti verkkokaupastamme.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT