Haka nousi Veikkausliigan nelossijalle!

FC Haka kohtasi maanantai-illan Veikkausliiga -ottelussa FC Interin. Tasapisteistä otteluun lähteneet joukkueet olivat molemmat lisäpisteiden tarpeessa, mikäli haaveet ylemmästä loppusarjasta halutaan pitää omissa käsissä. Erittäin vaiherikkaan kohtaamisen päätteeksi, pisteet jäivät lopulta ansaitusti Valkeakoskelle maalein 3-2.

Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin 22. minuutilla ja siitä vastasi kotijoukkue. Stavros Zarokostasin eteneminen pysäytettiin väärin ottein ja valkopaidat saivat vapaapotkun noin 18 metristä. Pallon taakse asteli Veikkausliigan maalipörssin kärki Lee Erwin, joka sijoitti pallon taidokkaasti vasempaan etuyläkulmaan.

Kauaa ei kuitenkaan tasoitusosumaa tarvinnut odottaa, sillä vieraat nousivat rinnalle vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Janne-Pekka Laineen vaarattoman näköinen syöttö keskustaan lipsahti Petteri Forsellille, joka pääsi etenemään aina kuudentoista rajalle asti luvattoman vapaasti. Jos oli Erwinin maali kaunis, niin sitä oli myös tasoitusosuma. Äärimmäisen hyvän potkutekniikan omaavan Forsellin tulinen laukaus suuntautui oikeaan ylänurkkaan, eikä Aatu Hakalalla ollut mitään saumaa ottaa sitä kiinni.

Värikkään ensimmäisen jakson lopulle saatiin vielä lisäjännitystä, kun erotuomari Petri Viljanen vihelsi Interille rangaistuspotkun. Tasoitusosumasta vastannut Forsell asteli pallon taakse, mutta tällä kertaa Hakala torjui miehen yrityksen.

Toisen jakson maalinteon aloitti puolestaan vierasjoukkue ja asialla sama mies, kuin ensimmäiselläkin. Forsell sai jalkansa vapaaksi noin 30 metrissä ja laukoi pallon tarkasti kohti vasenta alanurkkaa. Hakala ehti saamaan näppinsä väliin, mutta pallo livahti siitä huolimatta tolpan kautta maaliin, kun ottelua oli pelattu 53 minuuttia.

Vaikka hetkellisesti Tehtaan kentällä saatettiinkin synkistellä vieraiden johto-osumaa, niin kotijoukkueen selkäranka kesti jälleen. Minuutti minuutilla valkoinen vyöry koveni kohti Inter -maalia ja usko noususta vahveni. Yli kaksituhatpäinen yleisökin heräsi uudelleen viimeistään siinä vaiheessa, kun Salomo Ojala niittasi tasoituksen 76. minuutilla.

Maaliin johtanut tilanne sai alkunsa Hakan puolustuspäässä, kun kapteeni Niklas Friberg katkaisi Forsellin syöttöyrityksen. Pallo päätyi Logan Rogersonille, joka karkasi perään sännänneeltä turkulaisten maalitykiltä. Tällä hetkellä huikeasti esiintyvä uusiseelantilainen kiituri syötti pallon Ojalalle boksiin, joka ohitti Inter -maalissa pelanneen Matias Riikosen etukulmasta ja säntäsi tämän jälkeen villisti tuulettamaan niin tasoitusta, mutta varmasti myös helpottavaa kauden avausmaaliaan.

Tasoitus toi lisää virtaa koskilaisten peliin ja ilmeisestikin tämän jälkeen vain tasapelipistettä metsästänyt Inter -ryhmä otti käytännössä pelkästään valkoista vyöryä vastaan.

– Lopussa saatiin tasoitus, niin sitten toinen joukkue haki voittoa ja toinen tyytyi tasuriin. Me oltiin se, joka sitä voittoa haki. Me prässättiin ylhäältä ja luotiin aika liuta paikkoja ja sitten ihan viimeisestä tilanteesta meni sisään, Teemu Tainoi kertaa ottelun viimeistä pariakymmentä minuuttia.

Tainion viittaama lopullinen palkinto tuli ottelun lisäajalla ja jälleen erikoistilanteesta. Rogersonin vauhti otettiin pois paidasta repimällä ja Haka sai sivuvaparin vasemmalta laidalta. Oliver Whyte antoi vapaapotkun sisäänpäin kiertävänä etutolpalle, mistä Erwin ohjasi pelivälineen päällään ohi Riikosen ja juhlat Tehtiksellä olivat valmiit alkamaan. Maali oli skottihyökkääjän kymmenes ja samalla mies nousi yksinään maalipörssin kärkeen.

Petri Viljanen vei pallon vielä keskiympyrään, mutta vihelsi pelin päättyneeksi heti, kun peliväline oli otettu uudelleen peliin.

Voitolla Haka nousi Veikkausliigan neljänneksi ja tämä asettaa niin päävalmentajan, kuin joukkueen aivan uuden asetelman eteen.

– Kyllä sen näki tietyllä tapaa, että me ollaan vähän uudessa tilanteessa tämän joukkueen kanssa. Pari vuotta mietitty ennen peliä, että jos tappio tulee, niin ollaan pohjamudissa. Ja nyt vähän erilainen, jos voitto tulee, niin ollaankin sarjanelosena, Tainio pohti tyytyväisenä ja kehaisi joukkueensa vastanneen hienosti mahdollisuuteen taistella kärkisijoista.