Haka nousi kahden maalin takaa voittoon

Viikko sitten FC Lahdelle 1-2 hävinnyt FC Haka oli puoli tuntia vaikeuksissa Suomen Cupin lohkovaiheen toisessa ottelussaan, mutta sitten ryhtiliike puri. Haka nousi kahden maalin takaa 3-2 -voittoon viime kauden päätteeksi Kakkoseen pudonnutta GrIFK:ta vastaan.

GrIFK meni Kauniaisten uuden hallin avauskamppailussa johtoon vartin pelin jälkeen. Daniel Langhoff nappasi pallon Hakan puolustukselta ja sijoitti isännät johtoon.

Hakalla oli oma mahdollisuutensa avausosumaan 25. minuutilla, mutta Antto Hilska epäonnistui rangaistuspotkussa. Pian helisi taas Hakan päässä, kun Frans-Emil Leppänen upotti paria minuuttia myöhemmin pallon Aati Marttisen selän taakse.

– Kyllä pelin alku oli ihan tasainen, mutta ensin lahjoitimme vastustajalle maalin ja toinenkin oli turhan helppo, Hakan valmentaja Teemu Tainio harmitteli.

Hilska kuittasi epäonnistumisensa puolen tunnin kohdalla. Ensin Jean Fridolin Nganbe Ngenbe pääsi yrittämään ja jälkitilanteesta Hilska ampui yläkulmaan Hakan kavennuksen.

Haka tuli tasoihin 56. minuutilla John Fagerströmin onnistumisen myötä. Hilska vapautti Fagerströmin läpiajoon eikä tämä erehtynyt.

Jaakko Rantasen kuudentoista rajalta laukoma maali kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa käänsi kamppailun lopullisesti koskilaisille.

– Jaksoimme painaa loppuun asti ja uskoimme voittoon. Ei tämä kuitenkaan mikään ehjä esitys meiltä ollut, Tainio myönsi.

Haka koki ottelussa myös yhden takaiskun, kun Joona Tapani loukkaantui ensimmäisen puoliajan lopulla.

Ensi lauantaina Haka pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Suomen Cupissa. Saharan tekonurmella kello 14.30 alkavassa ottelussa tulee vastaan FC Viikingit.

Hakan kokoonpano GrIFK:ta vastaan: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Reetu Räsänen, Ville Starck, Henri Malundama, Jaakko Rantanen, Joona Tapani (45. Jonni Thusberg), Jean Fridolin Nganbe Ngenbe, Erkka Helminen, Antto Hilska (68. Salomo Ojala), John Fagerström (90. Valtteri Hiilloskorpi).