Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Joona Tapani viihtyy pelin ytimessä

Hakan joukkueenrakennus kaudeksi 2018 on kovassa vauhdissa. Muutoksia aiempaan tulee aina, tuloksista riippumatta, ja niin käy tänäkin vuonna. Toistaiseksi joukkueen runko on nuori ja siitä kertoo myös se, että 21-vuotias Joona Tapani nostaa tällä hetkellä Hakan pelaajapakan keski-ikää.

Tapani on lahtelaisen FC Kuusysin juniorikoulun kasvatti, mutta ensimmäistä kertaa nuorukainen ei kotikaupunkinsa ulkopuolella palloile.

– Kesällä 2016 siirryin Mikkeliin MP:n riveihin pelaamaan Kakkosta ja sieltä sitten FC Lahden kirjoille viime kaudeksi.

Tapani oli Hakan testattavana vuodenvaihteessa ja lopulta tammikuun lopussa mies sai eteensä sopimuspaperin allekirjoitettavaksi. Tapanin sopimuksen pituus Hakan kanssa on kirjattu muotoon 1+1 vuotta.

– Aika vähän aikaahan minä olen sopimuspelaajana Hakan mukana vasta ollut, mutta nopeasti olen päässyt joukkueeseen sisään ja oppinut seuran tavoille, vaikka tuttuja ei joukkueessa ennestään ollutkaan.

Valtiolliset velvollisuudet sotkevat Tapanin kauteen valmistautumista vielä hetken.

– Armeija on häirinnyt vielä vähän harjoituksiin osallistumista, mutta se päättyy onneksi maaliskuun lopussa ja sitten pääsen täysillä mukaan joukkueen arkeen.

Hakan päävalmentajana kaudella 2018 jatkaa Keith Armstrong, mutta apuvalmentajana Tehtiksellä nähdään uusi mies, Teemu Tainio.

– Ensivaikutelma valmennuksesta on tosi hyvä. ”Temen” kanssa olemme olleet vielä aika vähän tekemisissä, mutta kyllä sen on huomannut, että hän tuo hyviä asioita mukaan valmennukseen. Siitä pitää vain osata ottaa siitä oppia mukaan.

Alkavalle kaudelle Tapanilla on tavoitteet hyvinkin selvillä.

– Kyllä minä tulin tänne haastamaan täysillä muut keskikentän kundit taisteluun peliajasta. Haluan antaa täyden panoksen Hakalle ja sen jälkeen nähdään sitten, mihin se riittää joukkueen kanssa ja omalla urallani.

Tapani on pelannut käytännössä koko uransa keskikentän keskustassa ja sieltä pelipaikka löytyy hyvin todennäköisesti myös Hakassa.

– Kyllä minä käytännössä koko urani ajan olen pelin ytimessä häärännyt. FC Lahdessa treenasin vähän aikaa oikeana puolustajana, mutta sillä tontilla en pelannut kuitenkaan lopulta minuuttiakaan.

Vahvuuksista kysyttäessä vastaus tulee Tapanilta nopeasti ilman turhaa arpomista ja nöyristelyä.

– Kyllä sellainen box-to-box -pelaaminen on ehdottomasti yksi vahvuuksistani. Pystyn auttamaan joukkuetta sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Pelikäsitys ja syöttövalikoima lukeutuvat myös vahvuuksiini.

Vaikka Hakan joukkue ei tällä kaudella ole vielä Tehtaan kentällä päässyt treenaamaan tai pelaamaan, ovat Valkeakosken olosuhteet tehneet Tapaniin nopeasti vaikutuksen.

– Tehtiksen kentälle en ole vielä päässyt, mutta Tehtis vaikuttaa kyllä kaikin puolin laadukkaalta stadionilta. Halli on myös hyvä juttu, että pääsemme sisätiloihin treenaamaan pakkasilla.

Tapanin uudessa kotikaupungissa on asukkaita noin viidennes Lahteen verrattuna. Pienelle paikkakunnalle on ollut helppo kotiutua.

– Kyllä Valkeakoskelle on ollut helppo kotiutua. Jätkien kanssa olemme pyörineet keskustassa, käyneet syömässä ja kahvilla. Kyllä paikat ovat jo aika tuttuja.

Hakan voi nähdä seuraavan kerran tositoimissa Valkeakosken Saharassa lauantaina 10.2. kun Suomen Cupin lohkovaiheessa vastustajaksi saapuu FC Viikingit. Ottelu alkaa kello 14.30

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT