Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähtee hakemaan jatkoa hyvälle vireelleen

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin lauantaina. FC Haka saa Tehtaankentällä vastaansa FC Lahden kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Haka oli ennen taukoa hyvässä vireessä voittaen neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja pelaten yhden tasan. Kaikissa neljässä ottelussa valkopaitojen oma maali pysyi puhtaana, joten tauko ei välttämättä ollut Hakan kannalta paras mahdollinen. Toki päävalmentaja Teemu Tainio myöntää, että lepo tuli tarpeeseen.

– Tietenkin saatiin ladattua akkuja ja ollaan tietysti valmistauduttu tulevaan peliin. Toisaalta me oltiin aika hyvässä formissa, niin me ehkä kärsittiin eniten tästä breikistä.

Koskilaiset pelasivat ennen taukoa viisi ottelua kahteen viikkoon. Näin ollen pieni irtiotto teki varmasti hyvää. Viimeisen AC Oulu kotiottelun -jälkeen joukkue lomaili neljä päivää, minkä jälkeen oli paluu arkeen. Tainio mainitsee Mustavalko-TV:n ennakossa, että pelaajien lomanvietto ei häntä kiinnosta, kunhan kaikki olivat paikalla treeneissä sen jälkeen.

– Viime viikon lopussa otettiin vähän fyysisempää treenaamista ja nyt on alettu valmistautuun omaa peliä ja Lahtea silmällä pitäen.

Lauantain otteluun Haka ei täysin ilman takaiskuja pääse lähtemään, sillä Seth Saarinen on kipeänä. Lisäksi Janne-Pekka Laine on aloittanut varusmiespalveluksen, mikä asettaa tiettyjä rajoitteita miehen mukana ololle.

Vierailijaan verraten kotijoukkueen murheet ovat pieniä. FC Lahdelta on loukkaantumisista johtuen varmuudella sivussa Pyry Lampinen, Viljami Isotalo, Timi Lahti, Javi Hervás ja Jean-Christophe Coubronne. Lisäksi pelikieltojaan kärsivät Matti Klinga, sekä Altin Zegiri. Lahtelaisten oman ennakon mukaan joukkuetta vaivaa lisäksi syysflunssa, joten on hyvinkin mahdollista, että penkkiä täydennetään yhteistyöseura Lahden Reippaan riveistä.

Edellisen kerran joukkueiden kohdatessa Tehtiksellä, pisteet tasattiin maalein 1-1. Hakan maalista tuolloin vastasi Ishmael Yartey.

Paitsi pelaajatilanne, myös lahtelaisten tavoite lauantaille on täysi mysteeri. Joukkue lähti kauteen suurin odotuksin ja keikkui pitkään mitalitaistossa mukana. Lopulta joukkueen esitykset heikkenivät sen verran, että tuloksena oli valahtaminen haastajasarjaan, missä ei toisaalta ole enää mitään voitettavaa.

Myös Tainio toteaa videoennakossa, että on vaikea valmistautua, kun joukkueella on vain ammattiylpeys vaakakupissa. Toisaalta tilanne avaa näytönpaikkoja uusille pelaajille, joten vastassa voi kaikesta huolimatta olla joka tapauksessa nälkäinen ja kaikkensa antava vastustaja.

Päävalmentaja kuitenkin pitää kiinni siitä, että keskittyminen on vain omassa tekemisessä.

– Ei se mitenkään meidän tekemiseen vaikuta, me ollaan kehitetty omaa peliä. Semmoinen kurinalainen pelaaminen molempiin suuntiin, mitä viime peleissä on nähty, pitää ehdottomasti jatkua!

Haka – Lahti pyörähtää käyntiin siis kello 17.00 ja pelin jälkeen Tehtiksellä tapahtuu muutoinkin, sillä ottelun jälkeen on luvassa tälle kaudelle harvinaiset jälkipelit, sekä niiden päälle perinteiset Oktoberfestit Paviljongissa.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT