Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kohtaa lauantaina Suomen Cupissa SJK:n

Ensi lauantaina klo 14 Seinäjoen Wallsport Areenalla alkava ottelu on SJK:lle toinen virallinen ottelu tänä talvena. Sitä ennen he ovat pelanneet kolme harjoitusottelua sekä viime lauantaina nihkeään tasatulokseen (1-1) päättyneen Cupin ottelun RoPSin kanssa. SJK:n uusi päävalmentaja Jani Honkavaara siirtyi viime kauden päätteeksi Seinäjoelle mestaruusjoukkue KuPSista, jota vastaan puolestaan Haka pelasi varsin vahvan niin ikään tasatulokseen 1-1 päättyneen ottelun Tehtaan kentällä viime lauantaina. SJK:lla lienee kotikentällään nyt näytön paikka. Paljon nimekkäitä hankintoja tehnyt pohjalaisseura haluaisi varmasti osoittaa kannattajilleen, että alkava kausi tulee olemaan paria edellistä vahvempi.

Haka lähtee kauden toiseen viralliseen otteluunsa rauhallisin mielin. Onnistuminen Cupin avauksessa kertoo siitä, että joukkue jatkaa pelillisesti vähintäänkin siitä, mihin Ykkösen kauden päätteeksi jo totuttiin. Vaikka kokoonpanosta ovat näillä näkymin edelleen poissa Salomo Ojala, Ville Starck ja Jonni Thusberg, saa Haka matkaan tähänkin otteluun vahvan ja määrätietoisesti yhdessä töitä tekevän joukkueen. Päävalmentaja Teemu Tainio näkee alkuvuoden laadukkaat ottelut tärkeänä osana isompaa tavoitetta.

-Tässä vaiheessa menemme täysin oman tekemisen kautta peleihin. Toki tiedostamme mitä saamme vastaamme, mutta mitään erityisiä taktisia juttuja emme tee vastustajasta riippuen. Poikien kunto kohoaa päivä päivältä, ja painotan, että meidän kaikki tekeminen tähtää huhtikuussa alkavaan Veikkausliigaan. Nämä Cupin pelit ovat erinomaisia lisiä treenaukseen, Tainio kertoo rauhallisesti.

-Kuitenkin olen itse pelaajana voittanut 5 eri cup-mestaruutta, joten totta kai haluan sen myös valmentajana tehdä. Nyt on taas yksi mahdollisuus siihen. Eli jos luet rivien välistä oikein, me lähdemme voittamaan, hän kuitenkin jatkaa pilke silmäkulmassa.

-Harjoittelussa tilanteemme on ajoittain hieman haastava, kun loukkaantumisten myötä rinki on hieman pieni. Lauantain ottelua silmällä pitäen Saibou Keitan pelilupa on vielä kysymysmerkki ja kukaan loukkaantuneista ei näyttäisi pääsevän mukaan. Toisaalta vastuuta on nyt tarjolla nuoremmille pelaajille, ja uskon, että he paikkansa käyttävät, Tainio toteaa.

-Tässä vaiheessa kautta kaikilla on joukkueen rakentaminen vaiheessa. SJK:ssa pelaajaliikenne ollut melkoista molempiin suuntiin. Ja luonnollisesti mestarivalmentaja Honkavaara on halunnut oman näköisensä joukkueen. Hyviä pelaajia on sielläkin joukkue täynnä, Teemu päättää analyysin.

Molempien seurojen lähtökohdista tiedossa on siis erittäin mielenkiintoinen ottelu sekä varmasti odotettu näytön paikka usealle pelaajalle. Vaikka talven ottelut ovat osa isompaa suunnitelmaa, ei Hakan tavoitteena ole mitään muuta, kuin ottaa pohjalaisten ylpeyden päänahka mukaan Seinäjoelta.

Suomen Cupin ottelut pelataan kahdessa Veikkausliigajoukkueista muodostetussa lohkossa. Kaikki lohkon kuusi joukkuetta kohtaavat toisensa kertaalleen ja sen jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkavat Suomen Cupin jatko-otteluihin. Kaikki lohkovaiheen ottelut pelataan helmikuun loppuun mennessä.

Lohkovaiheen jälkeen pelattavassa varsinaisessa Suomen Cupissa, mukaan tulee Ykkösen Cupin ja Regions Cupin parhaat joukkueet ja mukana on silloin 16 joukkuetta; kahdeksan Veikkausliigajoukkuetta, kuusi Ykkösen joukkuetta ja kaksi joukkuetta Kakkosesta tai sitä alemmista sarjoista. Ensimmäisellä kierroksella alempisarjalaiset arvotaan Veikkausliigajoukkueita vastaan ja alempisarjalainen saa kotiedun. Jatkoon selviävät joukkueet pelaavat välierät vielä ennen sarjakausien alkua ja Suomen Cupin finaali pelataan 16.toukokuuta. Kilpailun voittaja saa paikan Euroopan kentille kaudeksi 2021.

SJK-FC Haka Suomen Cupin karsintaottelu la 1.2. klo 14:00.

Kaikki lohkovaiheen ottelut lähetetään suorina lähetyksinä maksullisen Ruutu+ -palvelun kautta. Haka tarjoaa kausikortin hankkineille 4 kuukauden Ruutu+ -jakson 35€ hintaan, eli lähes 15% normaalihintaa edullisemmin. Tiedustelut ja tunnukset: toimisto@fchaka.fi.

Hakan seuraava kotiottelu on la 15.2. Pirkkahallissa Tampereen Ilvestä vastaan. Ennakkolipunmyynti oletettavasti loppuun myytävään otteluun on alkanut. Lisätietoja: täältä

Kuva: Fotokuutti

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT