Haka jatkaa Suomen Cupin puolivälieriin

FC Haka palasi tositoimiin Suomen Cupin muodossa tiistai -iltana, kun se kohtasi Mikkelin Palloilijat vieraissa. Joukkueiden välinen sarjaportaan ero näkyi, kuten kuuluukin ja Haka jatkaa puolivälieriin 1-3 -voitolla.

Valmentaja Teemu Tainio ennakossa muistutti, että vastassa on varmasti motivoitunut joukkue ja näin todellakin nähtiinkin. Ottelun alku oli Hakalta hivenen haparoivaa ja kunnia tästä kuuluu ilman muuta myös MP:lle. Kauan ei kotijoukkueen hyvä draivi kuitenkaan kantanut ja koskilaiset ottivat kuskin paikan käytännössä koko loppuottelun ajaksi.

Ottelun avausmaali nähtiin 32. minuutilla, kun Anton Popovitch nosti pallon vapaapotkusta nätisti boksin sisään ja Eero Markkanen nousi omiin korkeuksiinsa puskien pallon lähietäisyydeltä varmasti verkkoihin.

Vaikka Hakalla ei pelin alun jälkeen ollutkaan pelillisesti mitään hätää ja hallitsi kentän tapahtumia, niin seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan 59. minuutille, jolloin ensimmäisen maalin syöttänyt Popovitch laukoi nyt itse pallon varmasti pilkulta sisään. Rangaistuspotku oli seurasta Jami Kyöstilän sisäänajosta ja kotijoukkueen Bikana Vincentin pienestä kontaktista, minkä seurauksena Kyöstilä nurmenpintaan ja pallo 11 metriin.

0-2 -tilanteessa Hakalta nähtiin ensimmäiset pelaajavaihdot, kun Jacob Bushue ja Eero Markkanen jättivät kentän 69. minuutilla. Heidän tilalleen juoksivat Salomo Ojala, sekä Saibou Keita. Myös Jonas Häkkinen ehti kentälle Henri Malundaman tilalle ennen, kuin MP sai pientä toivoa. Antto Hilskan jalka nousi turhan korkealle pallontavoittelutilanteessa ja nyt puolestaan kotijoukkueen Irfan Sadik sai laittaa pallon pilkulta maaliin.

Haka hallitsi tilanteen kuitenkin hyvin kavennusmaalin jälkeenkin, eikä suurempaa hätäilyä ollut nähtävissä ja tämän myös valmentaja Tainio myönsi.

– Vähän päästettiin kaveri turhaan vielä peliin mukaan, mutta eivät toisaalta saaneet mitään aikaiseksi sen maalin jälkeen.

Lopullinen niitti ottelulle saatiin, kun oltiin jo siirrytty lisäajalle. Samuel Chidi vapautti pystysyötöllään Salomo Ojalan, joka viimeisteli tyylikkäästi chipaten yli maahanheittäytyneen maalivahti Sammy Ndjockin.

– Cupissa tärkeintä on jatkopaikka, sitä tultiin hakemaan ja se saatiin, tiivisti ”Teme” ottelun päätyttyä.

Varsin tyytyväiseltä otteluun, joukkueen valmistautumiseen, sekä omaan suoritukseensa vaikutti oleva Eero Markkanen Ruutu+ -haastattelussa välittömästi ottelun jälkeen.

– No olihan siellä joka jätkä erittäin latautunut. Pitkästä aikaa päästään pelaamaan jostain, niin ei ollut yhdelläkään puutetta siitä.

– Itselle se ensimmäinen maali tosiaan hyvään paikkaan, kun virallisesti pelit jatkui, niin sai sen pois alta ja voi jatkaa siitä.

Hakan Cup -junan seuraava pysäkki on Tampereella jo ensi viikolla, kun 23.6. pelataan todella herkullinen välieräottelu Ilves – Haka. Aito ja oikea Pirkanmaan derby jäi keväällä välistä, joten tämän parempaa Cup -arpaa ei olisi voinut olla.

Mikkelin Palloilijoiden raportti luettavissa täältä ja ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelussa.

Mikkelin Palloilijat – FC Haka 1-3(0-1)
0-1 32′ Eero Markkanen
0-2 59′ Anton Popovitch
1-2 84′ Irfan Sadik
1-3 90+1 Salomo Ojala