Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka janoaa pistetilin avausta Tehtiksellä

FC Haka pääsee vihdoin aloittamaan kauden kotiottelut Tehtaankentällä perjantai-illan ottelussa FC KTP:ta vastaan. Haka lähtee entistä voitonjanoisempana hakemaan pistetilin avausta, vaikeasti sulatettavan Inter-tappion jälkeen. Valmentaja Mikko Manninen kertoo, että joukkue käänsi kuluneella viikolla katseen nopeasti eteenpäin kohti ottelua kotkalaisia vastaan.

– Inter-ottelua on kyllä analysoitu ja katsottu, missä meidän pitää vielä parantaa, jotta saadaan pistetili auki. Pelejä tulee nopeaan tahtiin, joten ei tässä hirveästi auta jäädä murehtimaan, vaikka vääryydeltä tappio tuntuikin. Uutta matoa vain koukkuun!

Sarjanousija KTP on alkaneella kaudella napannut tähän mennessä kahdesta ottelustaan yhden pisteen. Ensimmäinen ottelu päätyi 1-1 tasapeliin SJK:n kanssa ja toisessa ottelussa Honkaa vastaan lukemat olivat espoolaisten hyväksi 1-3. Aikaisemmin julkaistussa video-otteluennakossa päävalmentaja Teemu Tainio kertoi, että KTP on näissä kahdessa ottelussaan puolustanut erittäin matalalla. Joukkueen peli perustuukin tiiviiseen puolustuspeliin sekä vahvoihin vastahyökkäyksiin.

Mannisen mukaan Hakan tulee olla juuri näihin vastaiskuihin valmiina.

– Kentän tasapaino tulee olla kunnossa, että vastahyökkäyksiltä vältyttäisiin. KTP on saanut kahdessa aikaisemmassa pelissä hyviä maalipaikkoja. He lähtevät terävästi eteenpäin, kun saavat pallonriiston aikaiseksi. Näissä tilanteissa meidän tulee olla hereillä sekä silloin, kun meillä on pallo, jotta saisimme heitä mahdollisimman paljon vahingoitettua.

KTP-otteluun lähtiessä Hakan tilanne pysyy erittäin hyvänä, sillä joukkue on pysynyt terveenä. Ottelun valmistavissa harjoituksissa torstaina mukana oli 22 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Edelleen vain pitkäaikaispotilaat Ndukaku Alison ja Alexandar Vucenovic puuttuvat kokoonpanosta.

Keskiviikkona saatiin uutisia siitä, että kotiotteluun on sallittu uusien koronaohjeistuksien puitteissa 50 katsojaa, mikä oli mukava uutinen Tehtiksen kauden avaukseen.

– Totta kai se piristää joukkuetta että 50 pääsee sisään, sillä yleisöä varten tätä tehdään. 50 on jo parempi kuin ei mitään. Tietysti sääntöjen puitteissa mennään, mutta kovasti odotellaan, että saadaan Tehtis täyteen!, Manninen toivoo.

FC KTP:n ennakko TÄÄLTÄ.

Ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit ostaa ne Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT