FC Haka jatkaa eFutisliigan mestaruusjahtia

FC Haka eteni eFutisliigan välieriin tiukkojen vaiheiden jälkeen voittamalla puolivälierässä AC Oulun yhteismaalein 3-2.

Haka oli voittanut kaikki alkulohkon ottelunsa, ja lähti hallitsevana mestarina puolivälieräotteluun ennakkosuosikkina. AC Oulun Jesse ”Jepuxi” Tuominen piti kuitenkin Hakan kaksikkoa Joona ”Krompe” Vaajalaa ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemeä tiukoilla.

Ensimmäisenä Hakan pelaajista tositoimissa oli Vaajala, joka pelasi 1-1-tasapelin Tuomista vastaan. Välieräpaikka jäi näin Koivuniemen harteille. Hakan kannalta näytti huonolta, kun Tuominen teki johtomaalin 77. minuutilla. Kokenut Koivuniemi ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt, vaan tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin. Ottelu näytti olevan jo menossa jatko-otteluun, mutta lisäajalla Koivuniemi iski Hakalle 2-1-voittomaalin ja näin Vaajala ja Koivuniemi etenivät riemuisasti neljän parhaan joukkoon.

– Tosi tiukka matsi. Jopa yllättävän tiukka, sillä ”Jepuxi” ei välttämättä ollut monenkaan mielestä suosikki, sillä me olemme ”Krompen” kanssa hallitsevat mestarit. Hän pelasi tosi hyvin, Koivuniemi antoi tunnustusta vastustajalle ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Sunnuntaina pitää pystyä paljon parempaan, Koivuniemi jatkoi.

Mitalipelit pelataan sunnuntaina. Haka saa välierässä vastaansa Ilveksen, jolle se hävisi taannoin e-Suomen Cupin välierässä. Toisessa välierässä kohtaavat IFK Mariehamn ja SJK.