Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jälleen liigajoukkueen kimppuun Suomen Cupissa

Hakan urakka tämän vuoden Respect Suomen Cupissa jatkuu keskiviikkona, kun toista kertaa peräkkäin Tehtikselle saapuu vierailulle liigajoukkue. Eikä ihan mikä tahansa liigajoukkue, vaan viime vuoden Veikkausliigan hopeamitalisti Rovaniemen Palloseura.

Haka on raivannut Cupissa tieltään tähän mennessä kaksi joukkuetta. Etelä-Espoon Pallo kaatui Espoossa jatko-ottelun jälkeen neljännellä kierroksella maalein 3-6. Viidennellä kierroksella jatko-ottelukaan ei riittänyt, vaan Ilveksen kanssa ottelu eteni aprillipäivänä aina rangaistuspotkukilpailuun saakka. Silloin esiin astui Hakan rankkarispesialisti Ville Kauppinen, joka koppasi varmasti kaksi Ilves-rankkaria ja Haka jatkoi matkaansa kuudennelle kierrokselle.

Keskiviikon vierailijat tulivat Cupiin mukaan vasta viidennelle kierrokselle. Jälkikäteen ajateltuna rovaniemeläiset saivat lähes vapaalipun jatkoon, sillä oululainen JS Hercules taipui RoPS:n käsittelyssä maalein 8-0.

Hakan talvikausi on sujunut tuloksellisesti erittäin suotuisasti, eikä tappioita ole vielä koettu. Hakan edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin viime vuoden lokakuun 10. päivältä, jolloin TPS oli kotonaan parempi Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella maalein 2-0.

Ottelun mielenkiintoa lisää huomattavasti se, että kummastakin joukkueesta löytyy pelaajia ja yksi valmentajakin, joilla on kokemusta molemmista seuroista. Hakan puolelta Emenike Mbachu, Jesse Ahonen ja Etchu Tabe ovat pelanneet kotiotteluitaan myös napapiirillä. RoPS:n joukkueessa Haka-kokemusta on päävalmentaja Juha Malisen lisäksi myös Mika Mäkitalolla, Eetu Muinosella ja tietenkin Juha Pirisellä.

Haka-laituri Jesse Ahonen odotteleekin jo innolla RoPS:n kohtaamista.

– Tosi siistiä kohdata toistamiseen Veikkausliigajoukkue Cupissa. Tietenkin se tuo mulle vielä erityislatausta, kun vastassa on nimenomaan RoPS ja paljon tuttuja jätkiä, kertoo kaudella 2014 seitsemän Veikkausliigaottelua rovaniemeläisten riveissä pelannut Ahonen.

Hakan leirissä tiedostetaan se, että RoPS on Hakalle kova haaste, mutta myös se on selvää, että Haka ei ole kotikentällään aseeton liigajengiä vastaan. Sen sai kokea huhtikuun alussa jo paikalliskilpailija Ilves.

– Kyllä me lähdetään ehdottomasti pelaamaan jatkopaikasta, vaikka viime kauden hopeamitalisti onkin vastassa. Jatkopaikka on ihan täysin mahdollinen, Ahonen tietää.

Kauden avausviikolla on kaksi tärkeää tapahtumaa ja RoPS-ottelu tukee myös Ykkösen avauskamppailuun valmistautumista.

– Cup-ottelu liigajoukkuetta vastaan on totta kai myös hyvä kenraaliharjoitus Ykkösen sarja-avausta varten, Ahonen muistuttaa.

Hakan joukkuehenki on ollut talven aikana jopa poikkeuksellisen tiivis ja tunnelma kopissa on kauden alkamisen kynnyksellä mitä parhain.

– Joukkueessa on todella hyvä ja odottava fiilis tällä hetkellä. Itseluottamus on korkealla ja kyllä me lähdetään joukkueena voittamaan jokaista matsia niin Suomen Cupissa kuin Ykkösessäkin, Ahonen lupaa lopuksi.

Hakan ja RoPS:n välinen Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu alkaa Tehtaan kentällä keskiviikkona 20.4. kello 17.30. Hakan kausikorteilla otteluun on vapaa pääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT