Haka ja AC Oulu tasasivat pisteet lukemin 1-1

Haka ja AC Oulu pelasivat syksyisessä Tehtaan kentän illassa 1-1 -tasapelin.

Kummallekin miehistölle pistejako oli osittain hyvä ja osittain huono tulos. Haka olisi kaivannut täyttä pistepottia karistaakseen putoamispeikon, mutta tasaisessa häntäpäässä yksin piste teki toisaalta hyvää.

– Kolmessa pisteessä olimme jo kiinni, joten kyllä tämä vähän pettymykseltä tuntuu. Mutta tulosta on kunnioitettava, Hakan päävalmentaja Asko Jussila tuumi.

AC Oulu olisi puolestaan tarvinnut täyttä pottia pitääkseen nousuhaaveet elossa, mutta TPS:n hyytyminen FC KTP:ta vastaan 3-3 -tasapeliin piti puolestaan oululaisten toiveet ainakin karsintapaikasta yhä elossa.

Ensimmäisellä puoliajalla huipputilanteet olivat kortilla. Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Elias Ahde vei Chris Jamesin antamasta kulmapotkusta Hakan johtoon 59. minuutin pelin jälkeen.

Avausosuman jälkeen Haka vyörytti peliä vahvasti, mutta oululaiset pääsivät tasoihin Miroslav Paunovicin maalattua Anselmi Nurmelan esityöstä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista.

– Puolustuspelimme oli hyvää, mutta tuo yksi lipsahdus jäi harmittamaan. Kyllä meillä tilanteita oli voittoon asti, mutta tämän tilanteen kanssa on elettävä, Jussila huomautti.

Päivän muut tulokset tiesivät sitä, että Hakalla on vielä paljon panosta sarjapaikan puolesta kolmella viime kierroksella. Niiden aikana koskilaiset näet kohtaavat vieraskentällä vielä GrIFK:n ja FC KTP:n, jotka molemmat ovat valkopaitojen takana sarjataulukossa. Näiden kahden vieraspelin välissä Haka isännöi Tehtaan kentällä JJK:ta, joka otti Jazz-voitolla aimo harppauksen kohti Veikkausliigaa.

– Meidän ensimmäinen ottelupallomme sarjapaikan uusimiseen on ensi sunnuntaina Kauniaisissa, Jussila muistutti.

Kolme pistettä tuosta ottelusta takaisi Hakalle varman säilymisen.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Aapo Mäenpää, Mikko-Petteri Latosaari, Jaakko Rantanen (var.), Jarno Mattila, Jesse Sarajärvi (74. Tuomas Lähdesmäki), Chris James (var.) (78. Eero-Matti Auvinen), Niilo Mäenpää, Emenike Mbachu, Topi Järvi (50. Joni Mäkelä), Elias Ahde.