Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ja AC Oulu kohtaavat sunnuntaina

Haka pelaa toisen kotiottelunsa putkeen sunnuntaina. Kauden viimeistä edelliseen kotiotteluun saapuu vastustajaksi tiukasti nousutaistossa mukana oleva AC Oulu.

Oululaiset ovat sarjassa kolmantena. Pisteitä 23 ottelusta on kertynyt saaliiksi 39. Matkaa suoraan nousuun on neljä pistettä, karsijan paikalle ainoastaan kaksi. Haka puolestaan taistelee sarjan toisessa päässä paikasta ensi kauden Ykköseen. Hakan on tällä hetkellä sarjassa kuudentena 30 pisteellä. Putoamisviivaan on kasattu viiden pisteen kaula.

– Me saamme Tehtikselle vastaan todella pelaavan joukkueen. Hyvä matsi on luvassa taatusti, Hakan päävalmentaja Asko Jussila ennakoi sunnuntain koitosta.

Kuluvan kauden Ykkösessä joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Tehtiksellä ottelu päättyi kauden avauskolmanneksella tasan 2-2. Kauden toinen kohtaaminen pelattiin Oulussa ja se päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon. Hakalla on siis paljon hampaankolossa tämän kauden tuloksista.

Voittamalla Oulun sunnuntaina Hakan sarjapaikka ei saa vielä matemaattista varmistusta, mutta käytännössä se olisi melkoisen ratkaiseva askel paikkaan ensi kauden Ykkösessä. Suurin pistemäärä, jolla nykymuotoisesta Ykkösestä on pudottu Kakkoseen on toistaiseksi 28 pistettä. Se ei riittänyt OPS:lle kaudella 2013.

Hakan on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan ja onnistunut niissä jättämään GrIFK:n ja EIF:n alapuolelleen taistelemaan tiukemmin KTP:n ja FC Jazzin kanssa sarjapaikasta. Edellisessä ottelussa viime viikon torstaina Haka kaatoi EIF:n maalein 2-0.  AC Oulun edellinen ottelu pelattiin viime sunnuntaina. Silloin vierasreissu Kokkolaan tuotti pisteen maalittoman tasapelin jäljiltä.
EIF-pelin antia on käyty läpi harjoituksissa pitkin viikkoa ja tarkoitus on jatkaa siitä, mihin tammisaarelaisia vastaan jäätiin.

– Tiukka ja vähämaalinen peli on sunnuntaina ennakkoon ajateltuna luvassa. Kaksi tehtyä ja nolla omiin oli hyvä saldo tammisaarelaisia vastaan, mutta kyllä sieltä parannettavaakin löytyi. Niihin
asioihin olemme keskittyneet harjoituksissa.

Varmoja poissaolijoita Hakan kokoonpanosta ovat Tuomas Karjanlahti ja Juho Saarinen. Jesse Ahosellekin peli tulee vielä hieman liian nopeasti. Etchu Tabe sen sijaan vapautuu pelikiellostaan.
– Pientä viilausta kokoonpanoon saattaa tulla EIF-peliin verrattuna, mutta ei mitään suuria muutoksia, Jussila vihjaa.
Sunnuntain ottelu on Haka-toppari ”Mikkis” Latosaaren syntymäpäivänä. Latosaari täyttää sunnuntaina 23 vuotta. Järjestetään yhdessä ”Mikkikselle” Suomen suurimmat 23-vuotisjuhlat ja täytetään Tehtis ääriään myöten. Ottelu alkaa Tehtiksellä kello 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa kello 16.30 alkaen ja jälkipelit potkitaan Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT