Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kauppinen: ”Kotikenttä tuo meille ison edun”

Ykkösen kausi on kaartumassa kohti loppusuoraa ja Hakalla on edessään kauden toiseksi viimeinen kotipeli sunnuntaina. Hakan vastustajaksi Tehtaan kentälle saapuu noususta Veikkausliigaan taisteleva AC Oulu.

Haka vaihtoi vajaa kuukausi sitten valmentajaa, kun Asko Jussila ja Olli Huttunen ottivat joukkueesta komennon loppukauden ajaksi. Uuden valmennusjohdon aikana Haka on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi. Viime kierroksella Haka kukisti kotikentällään EIF:n 2-0 ja nappasi tärkeät kolme pistettä. Putoamispeikko karistettiin viiden pisteen päähän ja yhden kotiottelun lisää ensi kaudeksi tuova viides paikka on neljän pisteen päässä.

Yksi Hakan onnistujista EIF:iä vastaan oli maalivahti Ville Kauppinen, joka palasi tolppien väliin reilun kahden kuukauden tauon jälkeen.

– Yllättävän hyvältä tuntui, vaikkei pitkään aikaan ollut pelannut. Olen treenannut hyvin ja peli meni kaikin puolin hyvin eikä ongelmia ollut, Kauppinen kertoo.

Puolustuspää on ollut Hakan tämän kauden akilleenkantapää. Omiin tehty yhteensä 37 ja EIF:iä vastaan pidetty nolla oli vasta kauden neljäs.

– Olemme päästäneet aivan liikaa maaleja. Olemme nyt uuden valmennuksen kanssa kiinnittäneet puolustuspeliin enemmän huomiota ja yrittäneet saada sitä tiiviimmäksi. Voittaminen lähtee siitä, että pystytään pitämään oma pää puhtaana.

Valmentajanvaihdoksen jälkeen Hakan ilme kotikentällä on ollut pirteämpi. Alkukaudesta näkynyt taistelu on palannut ja Hakan maalivahti Ville Kauppisen mukaan joukkueessa on tällä hetkellä hyvä henki päällä.

– Valmentajanvaihdoksella on ollut iso vaikutus. Tällä hetkellä joukkueessa on selkeästi parempi henki ja peli on parempaa. Sillä on ehdottomasti ollut positiivinen vaikutus ja jokaisella on nyt kova taistelu sen eteen, että sarjapaikka säilyy.

Hakan seuraava haaste on AC Oulu, joka taistelee tällä hetkellä noususta Veikkausliigaan. Oululaiset ovat sarjassa tällä hetkellä kolmantena neljä pistettä kärkijoukkue JJK:oa perässä ja kaksi karsijan paikalla olevan TPS:n takana.

– Tulee varmasti tiukka peli, sillä molemmilla on ottelussa isot panokset. Kumpi kestää paineet, on varmasti vahvoilla. Kotikenttä tuo meille ison edun ja olemme pelanneet kotona hyvin., ennakoi Kauppinen.

AC Oulun nousujuna on hieman yskähdellyt viime asemilla, sillä oululaiset ovat voitoitta kolmessa edellisessä ottelussaan. Kauppinen ennakoikin vastaan tulevan joukkueen, joka on täynnä tulta ja tappuraa.

– En usko, että edellistulokset kummittelevat heidän takaraivossaan. Heillä on varmasti kahta kauheampi draivi päällä.

Hakan ja AC Oulun välinen ottelu pelataan Tehtaan kentällä sunnuntaina kello 18.30 alkaen. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa kello 16.30 alkaen ja jälkipelit potkitaan Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT