Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ilman loukkaantumishuolia HIFK:n kaatoon

Hakan lähtökohdat lauantain kotiotteluun ovat selvät. Ensimmäistä kotivoittoa haetaan edelleen, alla on neljä ottelua ilman maaleja, tilanne sarjan hännillä kiristyy ja runkosarjaa jäljellä yhdeksän ottelua.

Varsin synkästä lähtötilanteesta huolimatta, kotijoukkueen tilanne on huomattavasti valoisampi. Pelillisesti joukkue näyttää tällä hetkellä hyvältä ja sarjan loppuohjelmaa voi kuvata Hakan kannalta jopa erinomaiseksi. Kunhan hyökkäyspelaamiseen löytyy tarvittava rentous ja tehokkuus, niin loppukaudesta voidaan odottaa varsin erinäköistä Hakaa, kuin tähän asti on totuttu näkemään.  

Haka on kahdessa edellisessä ottelussa peluuttanut lähes samaa kokoonpanoa samalla formaatiolla, mikä antaa olettaa, että ihanneavaus on löytymässä ja sitä kautta myös pelin voidaan olettaa kehittyvän entisestään.

– No eihän me olla yhteenkään peliin lähdetty samalla kokoonpanolla, vaan katsotaan aina pelaajatyyppien, sekä päivän kunnon mukaan ketkä pelaa, valmentaja Mikko Manninen vihjaa maltillisesti.

Myös pelaajatilanne antaa valmennukselle valinnanvaraa otteluun, sillä sairastuvalla ei ole yhtäkään pelaajaa tällä hetkellä.

– Meidän pelaajatilanne on tosi hyvä, sillä yhtäkään loukkaantunutta ei joukkueessa tällä hetkellä ole, ”Mane” toteaa tyytyväisenä.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että myös pitkään sivussa ollut Jesse Huhtala on jälleen joukkueen treenivahvuudessa mukana, mutta onko mies jo pelikunnossa, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa kotijoukkueen lähtökohdat otteluun ovat oikein mainiot.

Veikkausliigan pienimmällä pelaajabudjetilla operoiva HIFK on kuluvan vuoden aikana yllättänyt monet. Koko Veikkausliiga -joukkueen tilanne oli vielä talvella hyvinkin epäselvä. Kun lopulta sarjapaikka vahvistui ja uusi päävalmentaja Joáquin Gomez otti vastuun tammikuussa, oli edessä iso työ joukkueen kasaamiseksi.

Ovet kävivät molempiin suuntiin ja lopputuloksena oli joukkue, minkä iskukykyä epäiltiin kerran jos toisenkin. Epävarmoista lähtökohdista johtuen, helsinkiläiset ovatkin onnistuneet yllättämään monet epäilijät ja todistaneet pelikentällä, että kuuluvat Veikkausliigaan.

– He on raapinut hyvin pisteitä alkukaudesta, mikä on ollut itsellekin yllätys, ”Teme” tuumii Hakan Musta-valko TV:n otteluennakossa.

Helsinkiläisten tavoitteena oli tälle kaudelle parempi sijoitus, kuin viime kaudella, mikä tarkoittaa käytännössä sijaa seitsemän ja siitä ylöspäin. Tällä hetkellä joukkue on tavoitteessaan 20 pisteellään sijalla kuusi, ja on siinä mielessä Hakan päävastustaja, mikäli koskilaiset aikovat vielä omaan tavoitteeseensa kuuden joukkoon päästä.

HIFK:lla on niinikään ollut maalinteon kanssa haasteita viime otteluissaan. Kahdessa edellisessä ottelussaan joukkue jo onnistui maalinteossa, mutta sitä edeltävissä neljässä ottelussa punapaidat jäivät kokonaan maaleitta. Kaikkiaan joukkue on osunut Veikkausliigassa 13 kertaa, eli saanut pallon kolme kertaa Hakaa useammin maaliin.

– On vaikea joukkue pelata vastaan. Paljon kokeneita pelaajia, jotka osaa tehdä elämän vaikeaksi vastustajalle. Mutta jos saadaan meidän pallollinen pelaaminen rullaan hyvin, niin uskon meidän olevan vahvoilla, Tainio uskoo.

HIFK:n ennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT