Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kapteeni Bushue: ”Yhdessä voimme kääntää kauden”

FC Hakan kausi on ollut tulosten valossa vaikea. Hakalla on kasassa yhdeksän pistettä ja se on tällä hetkellä sijalla 10. Kapteeni Jacob Bushuen usko joukkueeseen ei kuitenkaan horju. Hän toivoo myös kannattajilta malttia ja uskoa.

Haka on pelannut kahdeksan edellisotteluaan ilman voittoa. Peleissä on näkynyt paljon hyvää, mutta se ei ole näkynyt pistesarakkeessa. Bushue tietää joukkueen pystyvän parempaan.

– Meillä on luonnollisesti paljon osa-alueilta, joilla voimme parantaa. Maalinteko on ollut viime aikoina vaikeaa, mutta sitä ei voi laittaa hyökkääjien piikkiin. Myös meidän on keskikentällä pystyttävä parempaan ja pystyttävä koko joukkueena parempaan. Kaikkien on nostettava tasoaan, kapteeni korostaa.

– Meille on sattunut virheitä ja vastustajat ovat päässeet tekemään maaleja, jotka olisivat olleet estettävissä. Asiat eivät parane taianomaisesti, vaan niiden eteen on tehtävä töitä, Bushue jatkaa.

Kauteen lähdettäessä odotukset olivat korkeammalla ja Haka asetti tavoitteekseen pääsyn ylempään loppusarjaan. Se on vieläkin mahdollista, sillä eroa kuudenteen sijaan on 11 pistettä, kun yhdeksän kierrosta on runkosarjaa pelaamatta.

– Mielestäni olemme alisuorittaneet siihen nähden kuinka hyvä joukkue meillä on ja mitkä odotuksemme olivat kauteen lähdettäessä. Meillä on ollut hetkemme, ja joistain peleistä olisimme ehkä ansainneet enemmän kuin mitä saimme.

Veikkausliigassa marginaalit ovat pienet. Hakan tappioista vain kaksi on tullut suuremmalla erolla kuin yhdellä maalilla. Viime kaudella Hakan alku oli vaikea, kun koskilaiset saavuttivat ensimmäisen voittonsa vasta yhdennessätoista pelissään. Bushuen mukaan tilanne on tällä kertaa huomattavasti parempi eikä vielä ole syytä olla huolissaan.

– Viime kaudella meillä ei ollut joissain peleissä mitään mahdollisuuksia. Tällä kaudella sellaisia pelejä ei ole ollut, vaan olemme pelanneet tasapäisesti kaikissa peleissä. Muutama onnekas pomppu meille ja muutama onnekas pomppu vastustajalta pois, niin tilanne olisi hyvin erinäköinen. Onnikin on kuitenkin ansaittava. Nyt kyse on siitä, että saisimme ehjän suorituksen ja karsittua turhat virheet pois.

– Ei tässä mitään paniikkitunnelmaa ole, sillä tiedän kuinka hyvä joukkue meillä on. Jos olisimme jatkuvasti jyrän alla, niin olisin enemmän huolissani. Meidän on vain koko joukkueena pystyttävä parempaan ja sitä kautta tuloksetkin tulevat.

Bushue uskoo, että voitto vapauttaisi joukkuetta ja sitä kautta tulisi myös tuloksia.

– Meillä on oltava enemmän malttia ja se tulee itseluottamuksen kautta. Itseluottamus tulee taas voittojen kautta. Jos saisimme voiton tai pari, niin tilanne varmasti vapautuisi. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja uskoa itseemme.

Bushue on ollut Hakan keskikentällä isossa roolissa. Kapteeni taistelee ja jättää aina kaikkensa kentälle. Hän ei kuitenkaan anna itselleenkään puhtaita papereita tästä kaudesta.

– En voi tietenkään olla tyytyväinen, kun joukkueen kausi on mennyt miten on mennyt. Kannan paljon ylpeyttä siitä, että haluan olla voittaja ja auttaa joukkuetta menestymään. Kauteen on mahtunut omalta osaltani joitain hyviä pelejä, mutta niillä ei ole merkitystä, jos voittoja ei tule. Tiedän, että pelissäni on vielä heikkouksia ja työstän niitä joka päivä, jotta pystyn auttamaan joukkuetta entistä paremmin.

Lopuksi Bushue lähettää vielä terveisensä Hakan hienoille kannattajille. Hakan laaja ja uskollinen kannattajakunta on kerta toisensa jälkeen näyttänyt isoa sydäntä seuraa ja sen pelaajia kohtaan. Ennenkin kannattajien avulla on noustu vaikeista paikoista.

– Tiedän, että tämä on vaikeaa aikaa myös faneille. Silloin kun ajat ovat kovat, niin teitä tarvitaan entistä enemmän. Voin vain vakuuttaa teille, ettei kyse ole yrityksen puutteesta. Valmennus ja pelaajat teemme yhdessä joka päivä kaikkemme, että tulokset tulisivat. Toivottavasti pysytte tukenamme ja yhdessä voimme kääntää kauden.

FC Haka kohtaa seuraavaksi HIFK:n Tehtaan kentällä lauantaina 31.7. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15.00. Sitä ennen ottelun tunnelmaan voi virittäytyä Paviljongissa merihenkisellä brunssilla. Pelin jälkeen Paviljongissa viihdyttää Minä ja Nieminen -yhtye. Lisätietoa lauantain oheistapahtumista löytyy täältä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT