Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Bushue valmiina päivän otteluun – ”Kova taistelu on tiedossa”

FC Hakan ottelut jatkuvat lauantaina, kun Tehtaan kentälle juoksee vastustajaksi HIFK. Hakan kapteeni Jacob Bushue on tuttuun tapaan valmiina kello 15.00 alkavaan taisteluun.

Hakalla on allaan kahdeksan ottelua ilman voittoa. Uusi peli on aina uusi mahdollisuus ja Bushue tietää ottelun panokset.

– Jokainen ottelu on meille tällä hetkellä iso peli. Meillä on vielä yhdeksän peliä runkosarjaa jäljellä ja yhteensä 14 peliä. Meidän olisi tärkeä saada pisteitä ennen kuin sarja jakautuu kahtia. HIFK on meille seuraava hyvä mahdollisuus kääntää kurssi. Voitto vaatii hyvää koko joukkueen suorittamista sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, Bushue korostaa.

Hakan joukkueen ilmapiiri on säilynyt hyvänä, vaikka voittoja ei ole viime aikoina tullut.

– Kun voittoja ei tule, niin tietenkään tunnelma ei ole sama kuin jos olisimme voittoputkessa. Ei tämä mitään aurinkoa ja sateenkaaria ole tällä hetkellä, mutta olosuhteisiin nähden henki on hyvä joukkueessa. Olemme erittäin kilpailuhenkinen porukka ja on ymmärrettävää, että tappiot ja tasapelit satuttavat. Se ei ole kuitenkaan vaikuttanut jokapäiväiseen tekemiseen, vaan jokainen on treenannut hyvällä asenteella, kapteeni kiittelee.

HIFK on yksi tämän kauden yllättäjistä. Ennakkoarvioissa helsinkiläiset rankattiin sarjataulukossa alempaan kastiin, mutta HIFK taistelee tällä hetkellä tiukasti paikasta ylemmässä loppusarjassa. Voitto olisi Hakalle tärkeä myös säilyttääkseen mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon, sillä HIFK on tällä hetkellä juuri kuudentena 11 pistettä Hakaa edellä.

– Olen katsellut HIFK:n pelejä aika paljon. He ovat kovaa töitä tekevä joukkue ja nimenomaan joukkue isolla J:llä. Heillä kaikki pelaajat ovat samalla sivulla. Heilläkin on ollut viime aikoina vaikeuksia maalinteossa, mutta he ovat joukkue, joka vääntää ja taistelee koko ajan, Bushue kuvailee vastustajaa.

Haka ja HIFK kohtasivat kauden avauskierroksella ja tuolloin HIFK käytti omat paikkansa paremmin hyväkseen napaten 2-0-voiton. Bushue janoaa revanssia.

– Kova taistelu on tiedossa, mutta tiedän että, jos pystymme vastaamaan heille henkisesti ja fyysisesti, meillä on eväät voittaa.

FC Haka-HIFK Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen.

Ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT