Haka hurjasteli maukkaaseen voittoon

Haka otti Ykkösessä toisen peräkkäisen voittonsa, kun sarjakärki KPV kaatui Kokkolassa huikean loppukirin ansiosta 4-1 (0-1). Samalla Haka nousi ainakin hetkeksi sarjakakkoseksi eikä eroa KPV:hen ole kuin kolme pistettä.

Hakan valmennusvastuuta tässä ottelussa kantoi Jussi Lempinen, kun Kari Martonen oli sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Vaikka esitys oli yksi kauden parhaista, niin Haka joutui takaa-ajajaksi jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Irakli Sirbiladze hyödynsi tuolloin paikkansa.

– Se oli vähän liian tyypillinen takaisku meille. KPV:n ensimmäinen paikka ja siitä maali. Mutta toisaalta eivät he juuri sen jälkeen paikkoja saaneetkaan, Lempinen totesi.

Toisella puoliajalla Haka sai mainion mahdollisuuden ottelun kääntämiseen päästyään pelaamaan ylivoimalla. Ensin Yankuba Ceesay sai toisen varoituksensa 74. minuutin kohdalla ja neljä minuuttia myöhemmin Harri Heiermann katseli suoraa punaista korttia.

Paine KPV:n päässä oli kova ja pelikellossa oli 83. minuuttia, kun Tuomas Lähdesmäki toi koskilaiset tasoihin.

Loppuhetket olivat Hakan täydellistä näytöstä. Ensin Macpherlin Dudu iski kaksi kertaa pallon KPV:n verkkoon ja lopullisen silauksen upealle iltapäivälle toi Joni Mäkelä. Kaikkiin näihin kolmeen maaliin esityön teki tarkoilla keskityksillään Emenike Mbchu.

– Tuloksesta jäi hyvä fiilis. Kyllä me olimme koko ajan pelin päällä ja mielestäni kolme pistettä menivät täysin oikeaan osoitteeseen, Lempinen huomautti.

Tulos oli samalla revanssi joukkueiden keväiselle kohtaamiselle Tehtaan kentällä. Tuolloin KPV voitti 3-0 ja Haka päätti kamppailun kahden pelaajan alivoimalla.

Hakan pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Jaroa vastaan. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä poikkeuksellisesti jo kello 17.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jaakko Rantanen, Etchu Tabe, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Anton Popovitch (var.) (75. Joni Mäkelä), Niilo Mäenpää (80. Tuomas Lähdesmäki), Emenike Mbachu (var.), Chris James, Topi Järvi (60. Jesse Ahonen), Macpherlin Dudu (var.).