Haka hienoon voittoon TPS:sta

Haka avasi Ykkösen kauden komealla voitolla, kun TPS taipui 2-1 (1-0). Hakan molemmat maalit viimeisteli MacPherlin Dudu.

Ottelu alkoi Hakan osalta hermostuneesti ja TPS sai luotua muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta Hakan maali varjeltui. Haka pääsi lähelle maalintekoa vartin kohdalla, kun Jesse Ahonen ampui tolppaan ja paluupallosta Topi Järvi ampui yli maalin. Hieman perään oli TPS:n vuoro osua tolppaan, kun Jani Virtanen kolisutteli maalipuita. Puoliajan edetessä ottelu siirtyi entistä enemmän Hakan haltuun ja hallinta tuotti tulosta 40. minuutilla. Nopean hyökkäyksen jälkeen Emenike tarjoili Dudulle paikan ja hän laukoi pallon varmasti verkkoon. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä Haka koki takaiskun, kun Järvi jouduttiin vaihtamaan kentältä aivotärähdyksen takia.

Toisen puoliajan alussa TPS sai erinomaisen paikan tasoittaa ottelu, kun Jonni Peräaho pääsi laukomaan, mutta Tuomas Karjanlahti venytti upeaan torjuntaan. Hakalta Joni Mäkelä tuli vaihdosta kentälle reilun tunnin kohdalla ja pääsi heti hyvään maalipaikkaan, mutta hänen puskunsa meni yli maalin. TPS tuli 70. minuutilla tasoihin, kun Karjanlahti pudotti keskityspallon hyppysistään ja Riku Sjöroos sai siirtää pallon tyhjään maaliin. Samassa tilanteessa Karjanlahti loukkasi polvensa eikä pystynyt jatkamaan peliä. Maalille tuli Joonas Immonen. TPS ei kauaa ehtinyt tasoituksestaan nauttia, kun Haka iski viisi minuuttia myöhemmin. Juho Saarinen keskitti ja pallo tuli Dudulle, joka laukoi pallon varmasti häkkiin.

TPS haki lopussa tasoitusta, mutta Haka pystyi pitämään turkulaiset pois vaarallisilta maalipaikoilta. Haka sai vielä viimeisillä sekunneilla mahdollisuuden lisätä johtoa, kun TPS oli nostanut maalivahti Jere Aallon mukaan erikoistilanteeseen ja Haka pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Emeniken ratkaisu meni kuitenkin ohi maalin ja sen jälkeen tuomari Kalle Mäkinen vihelsi pelin päätökseen ja Haka pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa.

Haka pelaa seuraavan kerran perjantaina 29.4., kun se matkustaa Poriin FC Jazzin vieraaksi. Tehtaan kentällä pelataan taas 4.5., kun KPV tulee vieraaksi.