Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa voittoputkeen Gnistanin kustannuksella

Miesten Ykkönen jatkuu keskiviikkona, kun neljännen kierroksen ottelussa iskevät yhteen sarjanousija IF Gnistan ja Haka.

Molempien joukkueiden kauden alku on ollut varsin samankaltainen. Haka hävisi kauden avauksen Hongalle ja ehti kaatumaan myös Oulussa paikallisen AC:n vieraana ennen kuin voitto-, maali- ja pistetilit aukesivat kotiottelussa EIF:ää vastaan Kalle Multasen maalattua kahdesti ja Joonas Immosen pidettyä nollat omissa.

Gnistan avasi kautensa AC Oulun vieraana 1-0-tappiolla ja hävisi kotonaan FC Hongalle maalein 2-0. Kolmannessa ottelussa joukkue onnistui maalinteossa ja haki vieraspisteen OPS:aa vastaan pelatusta ottelusta Jani Kaukomaan tasoitettua pelin 1-1:een ensimmäisen jakson puolivälissä. Tuo jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi.

– Gnistanilla on ollut hankala kauden alku, kuten meilläkin. Niukat tappiot AC Oululle ja FC Hongalle pitivät kuitenkin sisällään ehjät peliesitykset ja piste OPS-vierailulta oli jo ihan ansaittu, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohtii.

Vertailukohtia joukkueiden osaamisesta onkin helppo hakea lähes identtisten sarjaohjelmien myötä.

– Me pelasimme Gnistanin tavoin hyvin tasaisen ottelun AC Oulun vieraina, joten senkin puolesta voimme lähteä ihan luottavaisin mielin keskiviikon otteluun.

Vaikka keskiviikon ottelu on Hakalle vierasottelu, niin kotietua ei välttämättä Gnistanilla siitä huolimatta ole, sillä joukkue on evakossa kenttäremontissa olevalta Fair Pay Areenaltaan Töölössä Telia 5G Areenalla.

– Siitä on varmasti meille etua, kun Gnistan ei pääse pelaamaan omalla kotikentällään.

Hakan kokoonpanotilanne ennen Gnistan ottelua on hyvä. Poissaolijoita löytyy vain yksi.

– Pääsemme liikkeelle käytännössä samalla ryhmällä kuin EIF:ää vastaan, mikä on tietenkin hyvä asia. Topi Järven epäonni jatkuu, sillä hän loukkasi polveaan harjoituksissa, eikä ole mukana ainakaan keskiviikkona, mutta muuten joukkueessa ei loukkaantumisia ole.

Haka on harjoitellut aktiivisesti alkuviikon ja EIF-avausvoitto on näkynyt myös harjoituskentällä.

– Treeneissä on ollut hyvä fiilis viime ottelun jälkeen. Pelaamista on viety yhdessä eteenpäin ja pelaajatkin ovat päässeet sanomaan mielipiteitään. Henki on korkealla ja voittopeli nostaa sitä aina entisestään. EIF-voitto oli tärkeä meille, Armstrong päättää.

Ykkösen 4. kierroksen ottelu Gnistan – Haka pelataan Telia 5G Areenalla Helsingissä keskiviikkona 17.5. kello 18:30. Jos et pääse paikan päälle, niin ottelu näkyy suorana lähetyksenä sekä Elisa Viihde Sportin että Fanseatin kautta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT