Haka haki pinnat – Multaselle jälleen kaksi maalia

Haka nappasi keskiviikkona toisen peräkkäisen voiton Ykkösessä. Gnistan kaatui Töölön jalkapallostadionilla eli nykyisellä Telia 5G Arenalla lukemin 2-0 (1-0).

Ensimmäiset minuutit olivat hieman hakemista ja Gnistan sai kertaalleen pallon Hakan maalikehikkoihin. Mutta sitten Haka sai juonesta kiinni.

Haka avasi maalihanat vartin pelin jälkeen ja asialla oli, kukapa muukaan kuin Kalle Multanen. Tuomas Lähdesmäen keskitys osui Gnistanin puolustajaan ja pallo pomppi Multasen ulottuville.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kompakti. Siinä olisi pitänyt tehdä pari, kolme maalia lisää ja tappaa peli, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

Toisella puoliajalla sama parivaljakko juoni Hakalle vapauttavan toisen osuman. Lähdesmäki tarjoili Multaselle pelin ratkaisun 76. minuutilla. Lähimmäksi maalia Multasen lisäksi pääsi hakalaisista Emenike Mbchu, jonka yritys kumahti tolppaan.

– Toiselle puoliajalle Gnistan tuli vahvasti. Hyvällä puolustuspelillä pystyimme pitämään heidät nollilla, Armstrong muistutti.

Multasen maalien minuutit olivat lähes identtiset viime torstain EIF-voittoon verrattuna. Tuolloin Multanen osui 14. ja 77. minuuteilla Hakan 2-0 -voitossa. Nollapeli oli Hakan puolustukselle siis toinen peräkkäinen. Saavutus, johon joukkue ei esimerkiksi viime kaudella yltänyt kertaakaan.

– Se oli hyvä juttu. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis ja se on saatu nyt siirrettyä pelikentälle, Armstrong painotti.

Seuraavaksi Haka matkaa pisteidenmetsästykseen Turkuun. Ottelu TPS:aa vastaan on vuorossa ensi maanantaina. Tehtaan kentälle Haka palaa lauantaina 27. toukokuuta. Kello 17 alkavassa ottelussa on vastassa Miika Juntusen manageroima OPS, joka voitti keskiviikon paikallisottelussa AC Oulun 1-0.

Hakan kokoonpano Gnistania vastaan: Joonas Immonen, Henri Malundama, Jaakko Rantanen, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää, Tuomas Lähdesmäki (var.) (90. Ville-Valtteri Starck), Emenike Mbacu, Lutfi Bilali (67. Erkka Helminen), Kalle Multanen.